Deschidere Timișoara 2023. Un weekend pentru un an

Timișoara devine oficial capitală culturală în weekendul 17 – 19 februarie 2023. Anul viitor ne așteaptă cam 30 de evenimente pe săptămână și sunt așteptați aici în jur de 2.500 de oameni de cultură, din țară și din străinătate.

Timișoara preia titlul de capitală europeană a culturii în perioada 17 – 19 februarie 2023. Deschiderea oficială înseamnă concerte și performance-uri, cu invitați precum Taraf de Caliu, Impex, Implant pentru Refuz & prietenii, pianistul Joep Belving, artista hip-hop din Ucraina Alyona Alyona, Jay-Jay Johnson sau Félix Lajkó & Vołosi. Urmează și alți artiști, așa că stați pe aproape, vă anunțăm de îndată toate noutățile.

Iubitorii de artă pot alege, în același weekend, instalația audio-vizuală a Alinei Pintilie și retrospectiva Victor Brauner, dar nu sunt singurele oferte. Garnizoana din Piața Libertății va fi și ea galerie de artă, iar în Piața Victoriei va „răsări” o grădină verticală, o instalație urbană de mari dimensiuni creată de un atelier de arhitectură din Barcelona. Va avea loc și un spectacol de dans aerian al celor de la Voalá Project. Bastionul Theresia, Palatul Ștefania, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“ – toate vor avea de spus câte o poveste.

În cele trei zile sunt programate peste 50 de evenimente și expoziții, care vor pune în lumină vecinătăți și comunități diverse, în mai multe cartiere al orașului, nu doar în zona centrală. Pentru că Timișoara Capitală Europeană a Culturii ne aparține tuturor, indiferent unde locuim și indiferent de genul de artă în care ne regăsim. De Programul Cultural 2023 se ocupă peste 200 de operatori și vom avea unde alege, pentru că în fiecare săptămână vor fi peste 30 de evenimente.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share