Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deschiderea Festivalului Medieval Dracula – Targoviste, 2014

“…Sa priviti in ochi pe oricine si sa nu va plecati in fata nimanui!
Valahi! Nu uitati cine sunteti si nimeni niciodata n-o sa va poata lua libertatea.” (Bogdan Jianu in rolul lui Vlad Voievod Draculea)

Sub indemnul acestor cuvinte, rostite de legenda orasului, ieri a avut loc deschiderea Festivalului Medieval Dracula la Curtea Domneasca in prezenta oficilitatilor, primarul orasului Targoviste, Gabriel Boriga si presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.
Acestia si-au exprimat bucuria realizarii acestui festival si dorinta pe care o au de a dezvolta si promova  Municipiul Targoviste prin potentialul turistic imens pe care il are.

Gabriel Boriga:
Este o reala mandrie si onoare sa fim aici alaturi la unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului in Municipiul Targoviste. 
Stim ca Targoviste a fost capitala celor 33 de voievozi, cea mai longeviva a Tarii Romanesti sau Valahiei, capitala unde Vlad Voievod Draculea a avut trei domnii, aici unde mari voievozi si domni au carmuit si au tinut neatarnat acest taram. 
 Alaturi de Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Municipiului Targoviste are numeroase proiecte de dezvoltare turistica pentru ca avem un potential turistic valoros.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem este sa cream generatiei urmatoare spiritul acela pe care l-au avut stramosii nostri. Facem totul pentru Targoviste, pentru targovisteni, pentru cei care au nevoie de traditie, de legende si de romanism.

Adrian Tutuianu:
Impreuna cu Primaria Municipiului Targoviste am organizat aceasta manifestare culturala importanta  prin care dorim sa  promovam si dezvoltam orasul Targoviste si judetul in ansamblul sau. Festivalul Dracula este o manifestare prin care ne dorim sa realizam un punct de maxima atractie turistica.
Imi doresc ca acest festival aflat la prima editie sa dainuie multi ani, sa cresca, sa atraga turisti din tara si din strainatate, sa fim la nivelul altor centre istorice din Romania. Imi propun de asemenea ca alaturi de Primaria Municipului Targoviste si de alte institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean sa scriem proiecte care sa puna mai bine in valoare mostenirea culturala pe care o avem aici si vreau sa va anunt ca anul acesta vom incepe lucrarile de executie la un proiect cultural major pentru istoria nationala- Palatul Brancovenesc de la Potlogi, pe care il vom finaliza anul viitor.

Alaturi de oficialitati si invitatii prezenti si-a facut aparitia insasi legenda acestui Festival Medieval, Vlad Voievod Draculea, alaturi de capitanii sai Amza si Corbea, roluri interpretate cu daruire de catre Bogdan Jianu, Cosmin Padureanu si Vlad Mirita.
Astfel acestia au deschis portile catre cele patru zile de festival care vor transforma Targovistea in cetatea de altadata.

Programul Festivalului Medieval Dracula

foto Cristian Dudea

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">