Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

SALA DE SPORT NOUA SI MODERNA PENTRU ELEVI

In municipiul Targoviste nu se dezvolta doar infrastructura rutiera, ci si cea educationala. Astfel, Liceul Tehnologic “Nicolae Cioranescu” are o sala de sport multifunctionala noua si moderna.  Aceasta a fost construita cu ajutorul fondurilor europene, finantata 98% de Uniunea Europeana si 2% de comunitatea locala a municipiului. Asadar, dezvoltarea infrastructurii educationale continua la Targoviste. Sala de sport reprezinta ultimul punct pe lista obiectivelor care fac parte din amplul proces de modernizare al unitatii de invatamant.

Noua sala de sport are o suprafata de 1500 mp si este al zecelea obiectiv din cele zece promise de Gabriel Boriga in primul mandat si care a fost incheiat cu succes.

“Ultimul obiectiv la care se face astazi receptia este o sala de sport moderna, care va fi de real interes atat pentru elevii Grupului Scolar “Nicolae Cioranescu”, cat si pentru alti copii, tineri, iubitori de sport din municipiul Targoviste. Sala de sport are o suprafata de 1500 de  metri patrați. Este cea mai moderna din Targoviște in acest moment, de nivel  scolar.  A fost construita de firma Confort, care a castigat licitatia pentru acest obiectiv.  Am promis ca vom moderniza infrastructura scolara a municipiului Targoviste si ne tinem de cuvant! Este al 10 obiectiv din 10, pe care le-am promis in 2009 si pe care le incheiem cu succes. Speram ca in exercitiul financiar european 2014-2020 sa prindem inca 10 scoli si licee din municipiul Targoviste pentru a le aduce la acelasi standard. ”  a declarat primarul, Gabriel Boriga.

La inaugurarea salii de sport au fost prezenti edilul Gabriel Boriga, viceprimarii Ciprian Prisacaru si Eugen Patrascu, city manager-ul municipiului Targoviste, Gabriel Cioaca si manager-ul de proiect, Daniela Popa. Primarul, Gabriel Boriga nu a putut rezista tentatiei, atunci cand a vazut mingea si cosul de baschet si si-a adus aminte de prima sa dragoste, sportul.

“Cu finalizarea salii de sport, contractul de lucrari aferent reabilitarii Liceului Tehnologic Nicolae Cioranescu Targoviste se finalizeaza. Este contractul cu ponderea cea mai mare in actul de finantare, respectiv 50%. In acest moment, avem in derulare contractul pentru achizitia de echipamente IT. Proiectul este organizat in proportie de 80% in acest moment. Valoarea totala a lucrarii este de 7 milioane de lei. Include sala de sport, corpurile liceului si cele trei terenuri de sport cu noctura si conditii optime pentru actiuni sportive.” – Daniela Popa, manager proiect
Echipa executivului primariei municipiului Targoviste a fost prezenta la inaugurarea noii sali de sport.

“Sunt fericit! Consider ca in mandatul lui Gabriel Boriga s-au renovat multe dintre liceele si scolile targovistene, au aparut cateva sali de sport, au fost reabilitate altele si sunt sigur ca nu ne vom opri aici!” a spus viceprimarul, Ciprian Prisacaru, prezent la inaugurarea salii de sport.

“Gandurile noastre sunt pentru perioada urmatoare, 2014-2020. Speram ca cel putin 10 unitati scolare sa fie cuprinse in acest exercitiu financiar si sa putem sa ne bucuram la sfarsitul acestei perioade de alte unitati scolare care vor fi la standarde europene.” a completat Gabriel Cioaca.

 Desi nu erau prevazute in proiect, au fost reamenajate si aleile din jurul Liceului Tehnologic “Nicolae Cioranescu”, prin contributia comunitatii locale municipale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share