Prelegerile Hexagonului Facultăților de Drept reprezintă un proiect de colaborare în cadrul căruia profesori de la facultățile din Hexagon sunt invitații colegilor lor în cadrul cursurilor pe care aceștia le susțin în propriile facultăți. Acest proiect a fost reluat online la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara în semestrul al doilea al anului universitar 2019/2020 și a fost extins în primul semestru al anului universitar 2020/2021 la toți anii de studiu, cel puțin două discipline obligatorii din fiecare an beneficiind de prezența unor nume importante ale dreptului din România.
Proiectul Prelegerile online ale Hexagonului Facultăților de Drept continuă în cadrul Facultății de Drept din Timișoara și în semestrul al doilea al anului universitar 2020/2021, în aceeași formulă extinsă.
Până în acest moment, au confirmat participarea următorii invitați:
- la anul I de studii, la disciplina Drept administrativ. Partea generală – Simona Gherghina (Facultatea de Drept a Universității din București, prorector al Universității din București) și Ovidiu Podaru (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), iar la disciplina Drept civil persoanele – Cornelia Munteanu (Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga” Sibiu) și Radu Rizoiu (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București);
- la anul II de studii, la disciplina Drept instituțional al Uniunii Europene – Iulia Motoc (Facultatea de Științe Politice a Universității din București, judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului) și Camelia Toader (Facultatea de Drept a Universității din București, judecător al Curții de Justiție a Uniunii Europene), iar la disciplina Drept civil. Obligații I – Dan Constantin Tudurache (Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași) și Bogdan Vișinoiu (Facultatea de Drept a Universității din București);
- la anul III de studii, la disciplina Drept civil. Contracte speciale – Jozsef Kocsis (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și Lavinia Manuela Istrătoaie (Facultatea de Drept a Universității din Craiova), iar la disciplina Drept penal. Partea specială II – Gheorghiță Mateuț (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și Andra-Roxana Trandafir (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București);
- la anul IV de studii, la disciplina Drept procesual civil. Partea specială – Daniel Ghiță (prodecan al Facultății de Drept a Universității din Craiova) și Paul Pop (prodecan al Facultății de Drept a Universității din București), iar la disciplina Drept comercial II – Răzvan Dincă (decanul Facultății de Drept a Universității din București) și Ionuț-Florin Popa (Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).
Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază importanța programului: „Proiectul Hexagonului Facultăților de Drept urmărește să coaguleze profesorii și studenții facultăților de drept din Hexagon în jurul ideilor de învățământ juridic de elită și de recunoaștere a valorilor, esențiale pentru disciplinele științelor juridice”.
„Hexagonul Facultăților de Drept din România” este un consorțiu informal al facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara.
Proiectul va continua și în anul universitar 2021/2022, cu noi profesori invitați, dar își propune și să fie extins, în viitor, la întregul curriculum de licență și master.
Facultatea de Drept din Timișoara le mulțumește profesorilor care au acceptat invitația de a susține prelegeri în cadrul acestui proiect.
Prof.univ.dr. Lucian Bercea
Decanul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara
Jurnalist, scriitor, editor, terapeut
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Protest uriaș în Capitală! Cel mai mare miting împotriva deciziei abuzive de anulare a alegerilor
Cristi Iordache – Stirea zilei ascunsă de principalele trusturi de presă. Protestele din Piata Universitatii
Copiii cu dizabilități din Târgu Mureș, victimele DGASPC și indiferenței statului. Atenție, imagini șocante!
Pandemia trenuleț – momentul când bogații se îmbogățesc
Mark Zuckemberg reduce semnificativ cenzura după ce a închis gura întregii lumi
Dictatura vine din vest din păcate, deși iubim vestul, deși ne place democrația lor. Ne-au folosit resursele țării și pe noi pe post de sclavi.
LIFE STYLE
Lună plină în Rac, 13-14 ianuarie 2025: Suntem încurajați să ne concentrăm pe noi moduri de a gândi și de a fi
Cancerul poate fi învins prin POST. Ce se întampla atunci cand ținem post?
10 filme americane de dragoste pe care să le vezi măcar o dată în viață
Masajul Prostatic și Beneficiile Sale Pentru Sănătatea Bărbaților
Iată care sunt cele mai bune 10 deserturi din lume
DESTINATII
Plan de măsuri pentru a evita situațiile cu impact negativ asupra turiștilor care vor ajunge în stațiunile hunedorene
Domeniului schiabil din Pasul Vâlcan se poate finaliza cu fonduri europene
Importanta asigurarii de calatorie pentru vacantele tale in tari straine
Top 5 motive să alegi Maldivele ca destinație de vacanță la mare pe timpul iernii
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum să prevenim alergiile la copii – Mihaela Bilic
Prevenirea problemelor de vedere la copii: sfaturi esențiale
Ai grijă de organele tale, nu le mai speria
Spune-mi ce te doare și îți voi spune ce să iubești
Mihaela Bilic: Slăbiți cu ciorbă! Strategie dietetică după excesele de sărbători
ENDOMETRIOZA – boala neiubirii si a neimplinirii de sine la femei
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Omagiu marelui poet în Parcul Sub Arini- Sibiu
Eminescu în Cultura Europeană
128 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European