Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat Carmen Holban: ”Premierul Cîțu reacționează taliban și îi face teroriști pe cei care își pun întrebări”

Deputat PSD Dâmbovița, Carmen Holban, a expus astăzi în conferința de presă, o serie de motive pentru care actuala coaliție PNL-USR-PLUS-UDMR nu reușește să gestioneze credibil și eficient criza din sănătate, odată cu apariția pandemiei de coronavirus.

”Din conflictul din coaliție am ajuns să aflăm că există un sistem paralel de vaccinare, unde au fost imunizate mii de persoane. În afara sferei medicale, conflictul din coaliție ne va lasă fără reabilitarea DN 71 la patru benzi, dar și fără o soluție de salvare a locurilor de muncă ale salariaților COS”, spune Camen Holban.

Declarații pe larg:

”Din păcate, ne confruntăm, în continuare, cu o incidență crescută a cazurilor de coronavirus, dar și cu lipsa totală de profesionalism a celor care conduc astăzi România, în privința gestionării acestei pandemii care afectează foarte multe familii din România.

  • Vreau să vă spun că Ministrul Sănătății, care este dâmbovițean, reprezentant al alianței USR PLUS, și-a delegat majoritatea atribuțiilor de ministru unei persoane apropiate care vorbește în numele său. Este un gest incredibil, care arată clar că actualul ministru nu poate face față funcției, iar acest lucru ne afectează pe toți.
  • În plus, nu există o voce lucidă la vârful României. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, anunță anumite lucruri, premierul Florin Cîțu îl contrazice, liderul PNL Ludovic Orban spune și el varianta lui, iar apoi toți se miră că numărul de români care nu au încredere în ceea ce comunică oficialii este tot mai mare.

Citește și:

Lipsa lor de coerență și incapacitatea de a oferi informații pe care să nu le contrazică tot ei, câteva ore mai târziu, nu face decât să crească nivelul de neîncredere al oamenilor.

Și este absolut normal, atâta timp cât români văd cum se ceartă în coaliție și cum conflictele lor ne afectează pe toți.

  • Revenind la vaccinarea peste rând a aproximativ 7000 de oameni în centre paralele secrete, vreau să vă spun că peste 4000 de vaccinuri au fost aruncate. 4000 de oameni au pierdut șansa de a se vaccina cât mai repede, având în vedere că mulți dintre cei care doresc nu au reușit încă să se programeze din lipsă de locuri. 4000 de vaccinuri care ar fi putut fi folosite au fost aruncate pentru că autorităților nu le pasă cu adevărat de români. Pentru că de la sloganuri la fapte este o cale foarte lungă și grea, căreia actuala coaliție de guvernare nu îi poate face față. Și vedem asta zi de zi.
  • De asemenea, Guvernul PNL-USR-UDMR a făcut praf și bruma de credibilitate pe care o mai avea prin minciunile repetate că loturile de vaccin suspendate în mai multe țări europene, n-ar fi ajuns în România. După ce a transmis că loturile cu probleme ale vaccinului AstraZeneca nu au ajuns în România.

Adevărul este vital în orice situație de criză. Cu atât mai mult acum, în plină pandemie. Dacă nu spune adevărul, dacă nu vine în fața românilor cu oameni integri, credibili, guvernul însuși compromite campania de vaccinare.

  • Îndoielile românilor sunt rezonabile și sunt similare cu cele ale milioanelor de cetățeni europeni din țările care au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca din loturile cu probleme. În loc sa vină să le clarifice nedumeririle, să le risipească îndoielile, printr-o comunicare onestă, completă și credibilă, premierul Cîțu reacționează taliban și-i face teroriști pe cei care își pun întrebări.
  • Practic premierul României i-a făcut teroriști pe toți cetățenii și responsabilii din toate țările Uniunii Europene unde s-a impus oprirea administrării vaccinului AstraZeneca din loturile în cazul cărora există suspiciuni că au probleme.
  • Cîțu ar fi trebuit să ia exemplu de la responsabilii din acele state care au luat decizii doar în funcție de interesul public privind protejarea sănătății populației. În loc să procedeze la fel, în loc să încurajeze conformarea voluntară a oamenilor, Cîțu, prin atitudinea sa, adâncește disputele, agravează faliile din societate și duce vaccinarea către o zonă în care românii sunt forțați să se conformeze, indiferent de îndoielile pe care le au, și astfel compromite întreaga campanie de vaccinare.

Deputatul PSD Dâmbovița am mai adăguat câteva precizări și despre amendamentele la buget.

„Alianța PNL, USR PLUS, UDMR a votat împotriva reabilitării sanatoriului Moroeni și împotriva achiziționării unui Angiograf pentru secția de cardiologie a Spitalului Județean. Neconectați la realitățile județului, fie pentru că nu sunt de aici, fie care nu au nici o experiență politică sau administrativă, parlamentarii puterii din Dâmbovița nu au dorit să sprijine investițiile pentru sănătatea dâmbovițenilor. În sănătate nu, în economie nu, în infrastructură nu….. As vrea să văd dacă actuala putere va ajuta cu ceva acest județ. Personal, nu am motive să fiu optimistă!” a concluzionat Carmen Holban.

Citește și:

Spitalele Groazei: Strigătele de salvare ale unei fete. Nu a mai ieșit vie din Spitalele groazei

ȘOCANT! Polițiști din Arad i-au interzis unei bătrâne să participe la înmormântarea soțului său deși avea 4 teste Covid negative

Distribuie acest articol Oficial Media
Distribuie acest articol Oficial Media
Share