Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Descoperă cum poți diminua costurile facturilor la energie electrică pe perioada iernii!

Iarna aduce cu ea temperaturi scăzute și, implicit, o creștere a consumului de energie electrică pentru încălzire și iluminat, iar acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra facturii tale la energie electrică. Cu toate acestea, există numeroase măsuri pe care le poți lua pentru a diminua costurile facturii de energie electrică pe perioada iernii și, de-a lungul acestui articol, vei vedea câteva  strategii și sfaturi eficiente, pentru a reduce consumul de energie și a economisi bani în timpul sezonului rece.

Iată ce poți să faci ca să plătești mai puțin la energie electrică în timpul iernii

  1.     Izolează-ți locuința

Unul dintre cei mai importanți pași pentru a reduce costurile facturii la energie electrică în timpul iernii este asigurarea unei izolații corespunzătoare a locuinței tale. Prin izolarea corectă a pereților, tavanului și podelei, poți reține căldura în interior și să previi scăpările de aer rece, așadar, asigură-te că ferestrele și ușile sunt etanșe și utilizează bandă de etanșare pentru a bloca eventualele fisuri. Dacă locuința ta este insuficient izolată, investiția într-o renovare termică poate fi o soluție pe termen lung pentru a economisi energie și bani. 

  1.     Optează pentru un termostat programabil

Un termostat programabil îți permite să controlezi mai eficient temperatura din locuința ta, deoarece, cu ajutorul său, poți seta temperatura să scadă atunci când ești plecat de acasă sau când dormi și să crească atunci când ești prezent. De asemenea, poți programa termostatul pentru a menține o temperatură mai scăzută pe perioada nopții și să o ridici înainte să te trezești dimineața. Aceasta te ajută să eviți încălzirea inutilă a casei și să economisești energie.

  1.     Folosește aparate eficiente din punct de vedere energetic

Aparatele electrocasnice, cum ar fi frigiderul, mașina de spălat, cuptorul și becurile, pot avea un impact semnificativ asupra facturii la energie electrică, așa că optează pentru electrocasnice certificate energetic, cu clasă A sau A+ pentru a economisi energie. Totodată, asigură-te că stingi toate aparatele atunci când nu le folosești și utilizezi prize cu întrerupător pentru a le deconecta complet.

  1.     Instalează geamuri termopan

Geamurile termopan oferă o izolare mai bună decât geamurile simple, pentru că reduc pierderile de căldură și blochează pătrunderea aerului rece în locuință. Investiția în geamuri termopan poate să fie costisitoare, dar pe termen lung poate duce la economii semnificative la facturile de energie electrică.

  1.     Folosește cortine și draperii izolante

Cortinele și draperiile izolante pot contribui la menținerea căldurii în interiorul locuinței tale, deci pe parcursul nopții, închide-le pentru a crea un strat suplimentar de izolare termică. În timpul zilei, poți să le deschizi pentru a permite pătrunderea luminii naturale și a căldurii solare în cameră.

  1.     Utilizează lămpi LED

Înlocuiește becurile incandescente sau fluorescente cu lămpi LED, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic și au o durată de viață mai lungă. Deși pot părea mai scumpe în momentul achiziției, vei economisi bani pe termen lung datorită consumului redus de energie și costurilor de înlocuire mai rare.

  1.     Folosește aparatele de încălzire suplimentare cu grijă

Dacă vrei să folosești aparate de încălzire suplimentare, alege centralele termice pe lemne sau aparatele de aer condiționat cu funcție de încălzire și asigură-te că le folosești cu moderare. Acestea pot consuma cantități semnificative de energie electrică, așa că este important să le utilizezi cu grijă și să le oprești atunci când nu sunt necesare, iar multe modele interesante le poți găsi pe site-ul celor de la Hornbach.ro.

În concluzie, reducerea costurilor facturii la energie electrică în timpul iernii poate fi realizată printr-un set de măsuri și schimbări de obiceiuri, iar cu puțin efort și atenție la detalii, poți economisi bani și în același timp, să contribui la protejarea mediului înconjurător.

Sursă foto: Unsplash.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin