Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Descoperă-ți potențialul auditiv! Instalează în mașină un sistem de difuzoare auto

Știați că primele difuzoare auto au fost inventate în anii 1920? La acea vreme, radiourile cu tub vid deveneau populare în automobile, iar producătorii au început să instaleze difuzoare pentru a oferi o calitate mai bună a sunetului.

difuzoare auto

Există probabilitatea că primul difuzor de mașină a fost probabil un simplu difuzor electrodinamic, care folosește un câmp magnetic pentru a mișca o diafragmă și a produce unde sonore.

De-a lungul anilor, difuzoarele auto au devenit mai sofisticate și mai avansate, cu îmbunătățiri ale materialelor, designului și tehnologiei care duc la o calitate superioară a sunetului și o performanță mai bună. Astăzi, difuzoarele auto vin într-o varietate de forme și dimensiuni și sunt o componentă cheie a oricărui sistem audio auto.

Specialiștii magazinului online SoundHouse ne-au explicat cum și de ce avem nevoie de un sistem de difuzoare auto corelat la unul de navigații dedicate, dar mai ales de ce acestea pot crește potențialul auditiv al automobilului.

1.     Cum alegem un sistem de difuzoare auto și criteriile de bază

subwoofer auto.jpg

            Alegerea unui sistem de difuzoare pentru mașină implică luarea în considerare a mai multor factori, cum ar fi dimensiunea acestora, capacitatea de gestionare a puterii, intervalul de răspuns în frecvență, sensibilitatea și modelul.

  • Dimensiunea difuzorului: aceasta va afecta calitatea generală a sunetului. Difuzoarele mai mari tind să producă un bas mai profund, dar este posibil să nu se potrivească în toate mașinile. Este important să verificați dimensiunea difuzorului înainte de a-l cumpăra. Dacă optați pentru niște boxe mai mici, atunci adăugați un subwoofer auto care ar da amplitudine sistemului de boxe.
  • Capacitate de gestionare a puterii. Această caracteristică se referă la cantitatea de putere pe care o poate gestiona fără a se deteriora. Este important să alegeți un sistem de difuzoare care să se potrivească cu puterea de ieșire stereo a mașinii.
  • Gama de răspuns în frecvență: intervalul de răspuns în frecvență indică gama de frecvențe pe care sistemul de difuzoare le poate produce. O gamă mai largă vă va oferi o reproducere a sunetului mai precisă.
  • Sensibilitatea difuzorului: această caracteristică determină cantitatea de putere necesară pentru a produce un anumit volum. Un rating de sensibilitate mai mare înseamnă că difuzorul poate produce un sunet mai puternic cu mai puțină putere.
  • Tip de difuzor: există diferite modele de difuzoare pentru mașină, inclusiv difuzoare componente, difuzoare coaxiale și subwoofere. Difuzoarele componente sunt cele mai versatile și oferă cea mai bună calitate a sunetului, dar pot fi mai scumpe. Difuzoarele coaxiale sunt o alegere bună pentru cei cu buget redus, deoarece sunt ușor de instalat și oferă o calitate decentă a sunetului. Subwooferele sunt concepute special pentru bas și pot îmbunătăți sunetul general al sistemului.

Să nu uităm și de funcția unui amplificator audio auto care este responsabil pentru furnizarea de putere difuzoarelor, ceea ce le permite să producă niveluri de volum mai mari și o calitate mai bună a sunetului. De asemenea, ajută la reducerea distorsiunii și îmbunătățește intervalul dinamic al sunetului.

La SoundHouse puteți găsi cele mai moderne sisteme de difuzoare auto, navigații auto dedicate, dar și accesorii care vă permit să călătoriți în siguranță și foarte plăcut, pe ritmul muzicii preferate.

SoundHouse – adăugăm plăcere călătoriilor!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share