Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

 Despre Hunedoara , Crăișorul Munților, tradiții și gastronomie la Târgul de Turism al României

Cu ocazia participării la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, MEAT va celebra și „Anul Avram Iancu”, instituit prin Legea 223/2023.

În prezența secretarului  de stat,  a  hunedoreanului Lucian-Ioan RUS, în prima zi a evenimentului, a fost lansată Ruta Cultural Turistică Națională Avram Iancu – drumurile emancipării transilvănene”, care străbate județele Cluj, Alba, Mureș, Hunedoara și Sibiu.

Obiectivele turistice cuprinse în ruta dezvoltată de Transylvania Lands Cluster, evidențiază momente importante din viața conducătorului revoluției române din Transilvania, de la 1848-1849, supranumit „Crăişorul Munţilor”.

Atracții turistice, monumente istorice, obiective culturale, locuri minunate, jocuri și obiceiuri, preparate specifice acestui ținut,  toate sunt prezentate în aceste zile,  celor care aleg să viziteze standul județului Hunedoara  de la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României.

La Centrul Expozițional Romexpo – București, până duminică, 18 februarie, are loc cel mai mare eveniment de profil, iar frumusețea județului Hunedoara este pusă în valoare într-un spațiu special amenajat, astfel încât,  să  se asigure toate condițiile cunoașterii în detaliu a județului.

Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică și Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara au realizat și de această dată o imagine exemplară pentru județul Hunedoara, iar vizitatorii își arată interesul pentru oferta prezentată.

În deschiderea evenimentului, standul Hunedoarei a fost animat și de reprezentațiile artistice atât de apreciate ale Ansamblului Folcloric Profesionist Drăgan Muntean, al Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. Vizitatorii s-au declarat fascinați de bogăția culturală și de unicitatea costumelor și a tradițiilor hunedorene.

Miile de materiale promoționale, cele peste 100 de filme de prezentare a județului,  care rulează pe ecranele din stand, expoziția gastronomică cu servire de bucate tradiționale specific, jocurile, obiceiurile, toate reprezintă o invitație deschisă pentru a vizita și descoperi  județul  Hunedoara.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share