Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Despre mierea de rapiță și cum anume sprijină sănătatea

Află în ce afecțiuni este indicat acest sortiment monoflor.
Mierea poate fi clasificată pe mai multe categorii. În primul rând, dacă a fost obținută din nectarul florilor, așa cum sunt majoritatea sortimentelor, sau din alte plante, iar aici ne referim la mierea de mană.

Mierea poate fi clasificată pe mai multe categorii. În primul rând, dacă a fost obținută din nectarul florilor, așa cum sunt majoritatea sortimentelor, sau din alte plante, iar aici ne referim la mierea de mană. Este cunoscut faptul că mierea e polifloră, rezultată din mai multe flori, dar și monofloră, adică doar dintr-o singură plantă. Indiferent din ce categorie face parte, mierea este un aliment cu proprietăți deosebite. Sortimentul pe care vi-l recomandăm astăzi este mierea de rapiță.

Despre planta de rapiță, în câteva cuvinte

Rapița face parte din familia plantelor crucifere, are un aspect plăcut cu flori galbene, iar tulpina este înaltă. În primul rând, rapița este căutată pentru semințele sale din care se produce ulei. Alții văd în planta de rapiță o sursă de nutreț pentru viețuitoarele din ogradă. Industria cosmetică este și ea interesată de planta ce înflorește la început de vară, pentru a crea produse prietenoase cu pielea. Însă din rapiță se face și o miere delicioasă și sănătoasă.

Învață să alegi produse apicole de calitate

Ne îndreptăm atenția asupra mierii și trebuie menționat că sortimentul de rapiță este pregătit pentru recoltare încă din luna mai, adică destul de devreme. Cine dorește să își diversifice dieta cu produse apicole calitative, este bine să adauge pe listă și un borcan cu miere de rapita. Varianta crudă, adică neprelucrată termic, ci doar extrasă și ambalată în condiții optime este cea mai bună alegere pentru orice tip de miere dorim să încercăm. Astfel ne putem bucura de un produs natural.

Ce face ca mierea de rapiță să fie un sortiment deosebit?

Textura fină și gustul plăcut face ca o porție de miere rapita să aducă un strop de bucurie într-o zi obișnuită. Dar proprietățile curative ale mierii o face să fie cu adevărat valoroasă și căutată. Curele cu miere de rapiță sprijină sănătatea generală, dar protejează și ficatul. Acesta este adesea afectat de excese precum cele alimentare, consumul de medicamente sau obiceiuri nesănătoase ca fumatul. Partea bună este că ficatul are capacitatea de a se regenera, iar suplimentele sănătoase contribuie în acest proces.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share