16/04/2021

”Diaspora sa voteze acolo unde locuieşte…” Discriminare sesizată de deputatul Dumitru Lupescu

Deputatul Dumitru Lupescu semnează sesizarea către CNCD, din partea USR Dâmbovița, în calitate de președinte al acestei organizații. Motivul este discriminarea în spațiul online a milioanelor de români care muncesc peste granițele României. 

Dumitru Lupescu
Foto: Pagina de facebook a USR Dâmbovița – https://www.facebook.com/USRDb/

Fapta este cu atât mai gravă cu cât doamna Casandrescu Carmen, cea care a publicat comentariul discriminatoriu, este un ales local și are îndatorirea de a reprezenta drepturile locuitorilor comunei, indiferent dacă aceștia sunt stabiliți în România sau nu.

Cunoaște-ți drepturile!

De curând a avut loc la Sibiu o întâlnire a membrilor USR, ateliere unde au fost prezenți români din diaspora și s-au discutat problemele cu care se confruntă aceasta. Citește articolul integral aici: Diaspora la Sibiu

Pactul internațional pentru drepturile economice, sociale și culturale spune că fiecare dintre statele părți „se angajează să acționeze”, la maximum resursele disponibile, în vederea asigurării treptate a exercitării depline a drepturilor economice , sociale și culturale. De asemenea, acestea sunt responsabile de asigurarea exercitării acestor drepturi fără discriminare.

Sesizarea înaintată de USR Dâmbovița către CNCD

Deschide PDF! Sesizare-CNCD-consilier-local-Moroeni-Db-1

„Un ales local din Moroeni, jud. Dâmbovița, nu se sfiește să jignească diasporenii pe Facebook, declarând public că aceștia fac mai mult rău acasă.

USR Dâmbovița nu poate accepta astfel de declarații jignitoare la adresa acestor mari comunități românesti, cu atât mai mult cu cât doamna este un ales public și ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor.

O anunțăm pe această cale că vom sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, dacă domnia sa nu își retrage public afirmațiile în 24 de ore.”, scrie pe pagina de facebook USR Dâmbovița.

Președintele USR Dâmbovița – Deputat Dumitru Lupescu

„Către:

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Adresa de e-mail: support@cncd.org.ro

SESIZARE

Subscrisa Uniunea Salvați România, Fililala Judeţeană Dâmbovița, reprezentată legal de  Lupescu Dumitru în calitate de preşedinte, vă adresăm prezenta sesizare cu privire la declarațiile scrise ale unui Consilier Local, difuzate în spațiul public.

Astfel, pe data de 4 Februarie 2020, doamna Casandrescu Carmen, în prezent Consilier local din partea Partidului Social Democrat în Consiliul Local al Comunei Moroeni Județul Dâmbovița, a comentat de pe contul personal de Facebook pe pagina unui membru USR Dâmboviţa următoarea afirmație:

Diaspora sa voteze acolo unde locuieşte, acolo sa hotărască binele lor, acasă fac numai rau

Considerăm că aceasă afirmație este un atac grav la comunităţile de români (milioane de cetăţeni români) plecați la muncă în afara graniţelor naţionale, faptă care nu poate fi ignorată.

Fapta este cu atât mai gravă cu cât doamna Casandrescu Carmen este un ales local și are îndatorirea de a reprezenta drepturile locuitorilor comunei, indiferent dacă aceștia sunt stabiliți în România sau nu.

Înțelegem să dovedim prezenta, prin captura de ecran a comentariului doamnei Casandrescu Carmen.

Menționăm că ulterior, membrul USR Dâmboviţa a șters comentariul de la postarea sa, pentru a nu mai tolera și propaga acest mesaj și mai mult.

Postarea la care a comentat doamna consilier local Casandrescu Carmen este următoarea:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=141791143957320&id=101375531332215

Vă rugăm respectuos să analizați cu celeritate cele sesizate, să dispuneți măsurile necesare, pe care vă rugăm să ni le comunicaţi pe adresa filialei judeţene a USR şi anume în Bd. Independenţei nr. 26, bloc 3A, scara 1, ap. 1 parter, Targovişte, jud. Dâmboviţa.

Mulțumim!

Cu  stimă,

Uniunea Salvaţi Romania,  Filiala  Damboviţa

Preşedinte                             

Deputat, Dumitru Lupescu”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share