Diferenta intre un oftalmolog pediatru si unul general

Daca esti parinte preocupat de sanatatea vederii copilului tau si ai aflat ca multi prefera sa isi duca micutii la oftalmologul pediatru in locul oricarei clinici, e bine sa te pui in tema si tu legat de aceasta posiblitate. Desi multi nu stiu despre aceasta optiune si merg la orice clinica pentru un control al ochilor la copii, nu este ceva de tratat cu indiferenta sau de neglijat. E bine sa afli ce diferenta este intre un oftalmolog pediatru si unul general pentru a putea lua cea mai buna decizie cand ai nevoie de astfel de servicii.

oftalmolog pediatru

De ce sa iti duci copilul la oftalmologul pediatru?

Ideal ar fi ca fiecare parinte sa deduca raspunsul la aceasta intrebare. E destul de logic. Este vorba despre un oftalmolog care s-a specializat in serviciile adresate copiilor, deci cunosc indeaproape problemele ce se pot intalni in randul acestora, dar si tratamentele mai potrivite in functie de boala identificata.

Vei vedea ca la pachet cu medicul pe care il alegi vine si clinica in care acesta lucreaza, respectiv conditiile pe care le ofera. De fapt acestea nu pot fi separate, alegerea unui oftalmolog pediatru trebuind sa tina neaparat cont de acest detaliu. Pentru ca un specialist in oftalmologia pentru copii sa ofere servicii impecabile, acesta trebuie sa dispuna si de anumite conditii. Intra aici atat o aparatura performanta, special conceputa pentru a diagnostica minorii, cat si un ambiant creat pentru ca micii pacienti sa se simta in largul lor si sa coopereze pe toata durata investigatiei. Numai in acest mod se poate oferi un diagnostic clar, corect, ce va beneficia si de un tratament adecvat, eficient.

Un exemplu de clinica in care astfel de conditii sunt intrunite cu succes este Kidoptik din Bucuresti. Pe site-ul sau – Kidoptik.ro – poti afla mai multe detalii despre serviciile care le ofera, ce includ si posibilitatea de a executa ochelarii. E foarte important ca aceasta operatiune sa se efectueze sub supravegherea medicului oftalmolog pediatru, pentru a nu exista loc de greseala.

De altfel, te poti convinge atat de expertiza medicilor, cat si de profesionalismul lor si din fisa lor, disponbile pe acelasi site. Transparenta este un alt detaliu pe care ar trebui sa pui accent atunci cand alegi oftalmologul pentru copilul tau.

Astfel de aspecte fac diferenta intre un medic specializat in oftalmologia pentru copii si unul general, care se ocupa cu problemele adultilor. In cazul celui din urma, atat aparatura speciala, cat si o expertiza corespunzatoare pentru varstele fragede lipsesc de obicei.

Avand aceste informatii la indemana, iti va fi mai usor sa iei o decizie atunci cand trebuie sa iti duci copilul la un control oftalmologic. Te vei orienta fara efort spre o clinica potrivita, unde copilul tau sa fie tratat corespunzator, iar diagnosticul pus sa fie unul corect.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share