04/12/2021

Din VALEA JIULUI a ajuns pe ACOPERIȘUL AFRICII

A reuşit să urce pe Kilimanjaro!
Este vorba despre tânărul din Petroșani,  Adrian Ahrițculesei care a plecat într-o expediție în Tanzania, cu gândul de a ajunge pe „Acoperișul Africii”.
În vârstă de 36 ani, pasionat de călătorii și expediții montane, pline de adrenalină, și-a dus și de data aceasta misiunea la îndeplinire, reușind să cucerească „muntele alb” – Kilimanjaro, fiind un adevărat ambasador al VĂII JIULUI  și al județului Hunedoara.
Petroșeneanul  a plecat spre Tanzania în urmă cu aproximativ o săptămână și jumătate.  A început această nouă aventură cu mult entuziasm, pe data de 10 noiembrie, iar șase zile mai târziu, Adrian Ahrițculesei și-a salutat prietenii publicând o fotografie pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, realizată pe cel mai înalt vârf al Africii: Uhuru Peak (5.895 de metri).În anul 1987, Kilimanjaro, cunoscut sub numele de „Muntele Alb” sau „Acoperișul Africii”, a fost declarat monument al naturii sub protecția UNESCO.
Tânărul din Petroșani este învățat cu astfel de „misiuni” pe culmi semețe, după ce, în ultimii ani, a reușit să cucerească unii dintre cei mai înalți munți din lume. În ianuarie 2018, avându-i ca parteneri pe Bogdan Musteaţă şi pe Ovidiu Popescu, a reuşit să ajungă pe vârful Aconcagua din Argentina, situat la 6.963 metri, un vârf extrem de dorit de alpinişti din întreaga lume. La începutul acestui an, a plecat spre Chile alături de alți doi alpinişti din echipa „Altitude Expeditions Team”, cu gândul să cucerească Ojos del Salado (Ochii celui sărat, în traducere liberă), aflat în Anzii Cordilieri, la granița dintre Argentina și Chile, reușind această performanţă pe data de 23 ianuarie 2021, la capătul unei expediţii desfăşurată în condiţii dificile.
Tânărul alpinist mai are la activ și alte ascensiuni montane reușite pe vârfurile lumii, între care Musala(Bulgaria) – 2.925 metri, Toubkal (Maroc) – 4.167 metri, Elbrus (Rusia) – 5.642 metri, Grossglockner (Austria) – 3.798 metri sau Mont Blanc (Italia) – 4.748 metri.
Adrian Ahrițculesei este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea de Vest din Timișoara și lucrează ca optometrist la o apreciată firmă de profil din regiune, fiind pasionat de drumeții și expediții în zone spectaculoas, atât în VALEA JIULUI cât și în ale zone ale țării. Participă și la diferite competiții sportive.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share