04/12/2021

Dinu Doru Glăvan, președintele UZPR a plecat dintre noi spre cele veșnice

Ieri a fost condus pe ultimul drum președintele Uniunii Ziaristilor Profesioniști din România, Dinu Doru Glăvan, răpus de COVID la 75 ani.
A fost înmorântat la Cimitirul din Calea Șagului, alături de părinții săi. Și-au luat râmas bun de la el, familia, cunoscuții, prietenii, dar și o serie de membrii ai UZPR, filiala timișoreană „Valeriu Braniște”, dar și reprezentanți ai UZPR București, fiind prezent la înmormântare însuși vicepreședintele uniunii Miron Manega, care a și luat cuvântul printre lacrimi, dar și președintele filialei timișene „Valeriu Braniște”, Ioan David.
Slujba a fost ținută de către patru preoți, care au amintit secvențe din viața jurnalistului și omului de radio, care a fost Dinu Doru Glăvan.
Amintim și noi aici câte ceva din viața sa destul de tumultoasă:
„În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală şi regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”. În curând, este angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă.
Calităţile sale de reporter sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia.
Din iniţiativa sa a luat fiinţă, în 1995, la Reşiţa, Fundaţia Radio Caraş-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reşiţa capătă statut oficial de post public local al Societăţii Române de Radioteleviziune şi emite pentru prima dată în eter. În decurs de câţiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reşiţa ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audienţă, acoperind nu numai întregul teritoriu al judeţului Caraş-Severin şi părţi importante din judeţele limitrofe, ci şi teritoriile locuite de români în Voivodina şi pe Valea Timocului.”
Va rămâne în amintirea noastră a tuturor celor care l-am cunoscut ca un om deosebit, care a pus suflet în tot ce a făcut, sau și-a propus să facă

Distribuie acest articol Oficial Media
Share