Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Doi imigranți africani au fost eroii care au reușit sa salveze oameni din autobuzul prăbușit la Mestre

Fără ei numărul morților ar fi fost mai mare. Nu a contat că s-au rănit, că le-au ars mâinile, ei s-au avântat în autobuzul prăbușit și în flăcări să salveze oriunde auzeau țipete. Eroii africani au salvat cinci vieți până la venirea pompierilor.

Eroii care au reușit sa salveze oameni din autobuzul prăbușit la Mestre

Eroii care au reușit sa salveze oameni din autobuzul prăbușit la Mestre

Boubakar Toure și Godstime Erheneden, doi imigranți africani care trăiesc în Italia și lucrează ca muncitori la Fincantieri, au devenit eroi în seara tragică de marți, 3 octombrie, când un autobuz s-a prăbușit de pe un pod la Mestre și 21 de oameni au murit.

„Eram în bucătărie, găteam orez și am auzit un zgomot foarte puternic, am crezut că este un cutremur. Apoi prietenul meu, Godstime, a venit fugind și mi-a spus că a văzut un autobuz căzând de pe pasajul superior”, a povestit Boubakar Toure pentru Corriere della Sera.

Un autobuz prăbușit și țipete diperate

Ambii au ieșit afară și s-au repezit la locul tragediei. Ceea ce au găsit acolo i-a șocat: un autobuz răsturnat, o grămadă de metal încins și țipete disperate care păreau a străpunge întunericul.

Fără să stea pe gânduri, cei doi prieteni și colegi de apartament s-au avântat în mijlocul coșmarului pentru a salva cât mai multe vieți posibil.

„Auzeam oameni strigând, prinși printre fiarele contorsionate. Cereau ajutor”, relatează Boubakar

Au intrat în autobuzul răsturnat cu roțile în sus și au scos cel puțin cinci persoane, inclusiv o fetiță de doi ani.

Godstime a povestit: „Era o femeie care vorbea în engleză și plângea. Pe măsură ce o trăgeam afară, ea spunea scoate-o pe fata mea, scoate-o pe fata mea. Era o fetiță mică, cred că avea doi ani. Era inconștientă, sper că trăiește. Sunt devastat, are vârsta fiului meu. E ca și cum l-aș fi pierdut pe el.”

Priveliștea șoferului de autobuz, care își pierduse deja viața, i-a înfiorat

Manevrele de salvare ale celor doi africani nu au fost fără consecințe. Boubakar, care a devenit și el tată de puțin timp, și-a ars mâinile, în vreme ce flăcările creșteau, devenind din ce în ce mai înalte și îl împiedicau să mai salveze și alte vieți.

A trebuit să se retragă pentru că a suferit arsuri la mâini, în timp ce prietenul său a rămas desculț

„Am vrut să-i salvez pe oamenii care se mai auzeau țipând, dar flăcările creșteau și deveneau prea mari. A trebuit să renunț. Godstime, însă, a rămas desculț: în zarvă și-a pierdut pantofii, care au rămas cine știe unde, pe lângă carcasa autobuzului ars, scrie Daniela Stoica pentru rotalianul.com

Pe măsură ce minutele au trecut, la locul tragediei au ajuns zeci de persoane, inclusiv forțele de ordine, pompieri și cetățeni de rând.

Dar mâinile și sufletele celor doi imigranți africani au fost marcate de momentele în care și-au dedicat timp, curaj și energie pentru a salva vieți. Pentru mulți, cei doi bărbați au fost niște eroi.

Cutremur în Maroc: Un păstor din Munții Atlas a fost nevoit să aleagă dacă să-și salveze fiul sau părinții

Fereastra Overton – Cum acceptă populația ceva ce ai crede că este imposibil de inchipuit

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin