Dosar penal pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu

Pe parcursul zilei de ieri, 27 decembrie, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile organizate pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, menținerea ordinii și liniștii publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19, fiind organizate 20 de acțiuni punctuale.

Astfel, în cadrul acțiunilor organizate pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic generat de virusul Sars-CoV-2, au fost au fost verificate 61 de restaurante/ terase/ fastfood-uri, 68 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 20 de operatori autorizați/transportatori de persoane și 311 mijloace de transport persoane.

De asemenea, polițiștii dâmbovițeni au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru neportul măștii de protecție și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au surprins pe raza localității Cojasca, un bărbat care nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Polițiștii continuă acțiunile organizate pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale ale M.A.I., pentru siguranța comunității.

 Cercetat pentru nerespectarea regimului materiilor explozive

La data de 27 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au depistat, într-o piață din localitate, un bărbat de 55 de ani, care deținea în vederea comercializării peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F2, P1 și P3.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar obiectele pirotehnice au fost indisponibilizate.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share