Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

La data de 27 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au depistat un bărbat din comuna Băltești, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea Potlogeni-Deal, pe drumul județean 702G, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

De asemenea, la data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 00:02, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe strada Ștefan Mihăilescu, un autoturism condus de un bărbat din localitatea Uliești.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosare penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Șofer care a avariat trei autovehicule, depistat de polițiști în trafic

La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 23:05, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că i-a fost avariat autoturismul, parcat în afara părții carosabile, în localitatea Șotânga, iar șoferul celuilalt autovehicul și-a continuat deplasarea.

Polițiștii, în urma cercetărilor efectuate, în jurul orei 00:15, au depistat pe strada Calea Pucioasei, din Șotânga, autoturismul implicat în evenimentul rutier.

Polițiștii au efectuat semnal pentru oprirea autovehiculului, însă, conducătorul auto, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Târgoviște, și-a continuat deplasarea.

În timpul deplasării, până la momentul în care a fost oprit de către polițiști, bărbatul a mai acroșat alte două autoturisme parcate.

La momentul opririi, întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, cel în cauză refuzând.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share