Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dosarul CE Oltenia este mușamalizat!

Avocatul Adrian Cuculis acuză pe oamenii legii că-i îngrădesc accesul la dosarul tragediei care s-a produs luna trecută la CE Oltenia .
”Mi se refuză categoric accesul la dosarul tragediei unde au omorat trei oameni pe șantier. De ce spun că este mușamalizat? Fiindcă am făcut sute de cereri de acces la dosare și nu mi-a fost refuzat niciodată accesul. DE CE? Pentru că este ilegal și este și mai ilegal să ti se refuze accesul, bazând-te pe argumentele pe care le vedeți scrise de către un procuror care citește procedura penală din 2 în 2.
Am făcut cererea către ICCJ, măcar de s-or sesiza să preia dosarul în București. Pasul următor este strămutarea. Au început frământarea și „viermuiala” fiindcă știu că voi detona acel dosar” a scris avocatul pe pagina sa de socializare. Î

Într-o intervenție televizatăacesta  a subliniat faptul că, la CEO cu siguranță se vor găsi și acte de corupție și că va trebui să intervină și DNA-ul.

”Este clar că dacă de atâta vreme spun sindicaliștii, spun oamenii care lucrează acolo, îți spun până la urmă și organele statului care au dat și niște amenzi la un moment dat, cu siguranță dacă ne uităm în istoricul amenzilor și în istoricul verificărilor la CE Oltenia o să descoperim că s-au mai dat niște amenzi , s-au mai constatat niște nereguli,  dar este cinic să vii să spui imediat după ce mor cei trei muncitori că ei nu aveau ce să caute acolo, în loc să te gândești că tu ai o groază de nereguli.(…)

Acolo cu siguranță vor fi descoperite, cred eu, și acte de corupție și probabil că va trebui să intervină și DNA-ul. Deocamdată, este clar că a fost un management prost, dar mai mult decât managementul prost să vedem cât de tare s-a încălcat legea în condițiile în care neregulile erau cunoscute, viața celor care lucrau acolo era pusă în pericol. Vă promit exact așa cum am mai făcut şi în alte cazuri şi mi-am ținut cuvântul, ca voi tine în lumina acest caz şi voi solicita şi parchetului general sa preia aici în București dosarul. Atât va pot spune acum: vor ieși la suprafața mult mai multe decât ați auzit şi văzut pana acum. Muncitorii de acolo sunt pregătiți să vorbească şi o vor face. Morții lor nu-i lasă să nu spună ceea ce este de cunoscut şi de adus la lumină. „Vara ești ca în desert şi când bate vântul nu mai poți respira iar când ploua riști în orice moment să mori înecat în șanț”. „În fiecare zi fac 10 km pe jos, alții au murit fiindcă nu aveau aceeași condiție fizică şi au făcut infarct”. Nu sunt vorbele mele, ci a celor ce vor să fie auziți. România nu e doar București, ci este şi ceea ce se întâmplă şi în zonele despre care nimeni nu vorbește. Voi reveni cu toate detaliile”, a  mai scris avocatul Adrian Cuculis pe Facebook.

 

 

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share