Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

PROIECTUL HERCULES DEBUTEAZĂ AZI ÎN ALTE ZECE JUDEȚE

Pentru această a treia ediție a proiectului, care este deja permanentizat pe durata vacanțelor școlare, 34 de direcții județene, alături de federațiile sportive naționale, au confirmat până în acest moment implicarea în proiect.

Având în vedere specificul vacanței mobile, cu cele trei perioade distincte de desfășurare, apreciem că toate cele 42 de direcții de sport din subordinea Ministerului Sportului vor participa la acestă ediție .Resursele materiale necesare desfășurării în bune condiții a proiectului sunt puse la dispoziție de Ministerul Sportului, care a alocat și va distribui în acest sens către direcțiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare. Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local. Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri de la nivel local, care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe. Județele care vor avea vacanță în perioada 13-17 februarie sunt Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova, iar cele care vor avea vacanță în perioada 20-24 februarie – Constanța, Tulcea, Giurgiu, Ialomița, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Vâlcea Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Botoșani, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Arad, Timiș, Alba, Sibiu. Brașov, Covasna, Harghita, Mureș.

Enumerăm lista disciplinelor disponibile în această vacanță în cele zece județe menționate:

Argeș: Activitati motrice adaptate (sindrom Down), Handbal, Lupte și Volei;  Bihor: Judo și Natație;  Bistrița Năsăud: Gimnastică artistică, Natație și Taekwon-do ITF;  Călărași: Box, Fotbal, Handbal, Jocuri de mișcare, Tenis de masă;  Cluj: Atletism, Baschet, Handbal, Natație și Tenis de masă;  Dâmbovița: Dans Sportiv, Karate, Natație, Radioamatorism și Șah;  Gorj: Baschet, Fotbal, Handbal, Lupte, Orientare și Radioamatorism;  Hunedoara: Tenis de masă și Tir cu arcul;  Teleorman: Atletism, Baschet, Fotbal-Tenis, Karate, Lupte și Popice;  Teleorman: Arte marțiale și Lupte.Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și mici surprize, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.

“A treia ediție a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obișnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanțele școlare. La edițiile anterioare am avut peste 11.500 de participanți la nivel național și sunt convins că perseverența este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanță și să atragem tot mai mulți copii către sport. Este un proiect la care țin foarte mult și cred că el poate contribui la creșterea bazei de selecție și de performanță, dar și la o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Sportul școlar este un pilon important al Strategiei Naționale pentru Sport și îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a  transmis Eduard Novak Ministrul Sportului.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și mici surprize, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.

Obiectivele Proiectului “HERCULES”:

  • Creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România;
  • Creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități;
  • Creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean;
  • Stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • Creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  • Întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.
”Sportul școlar este unul dintre pilonii Strategiei Naționale pentru Sport și îi mulțumesc dnei Ligia Deca, ministrul Educației, pentru întrevederea  la care a participat și Kallos Zoltan, secretarul de stat UDMR al Educației.  Avem proiecte comune, care vor contribui la dezvoltarea sportului și a unei societăți mai sănătoase. Îmi doresc să avem o implicare cât mai largă a tinerilor, începând de la nivel local, până la etapele județene și cele naționale” a conchis ministrul de resort.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share