Două noi platforme on line pentru refugiații din Ucraina în județul Hunedoara

Pentru a ajuta refugiații din Ucraina, care ajung în România și au nevoie de ajutor imediat, Celula de Coordonare Operațională Hunedoara pune la dispoziție două noi platforme online:
UNACOPERIS.RO – este o posibilitate de a identifica, centraliza și pune la dispoziția autorităților, spații de cazare pentru cetățenii ucraineni.
SPRIJINDEURGENȚĂ.RO – reprezintă un sistem integrat pentru gestionarea eficientă a tuturor resurselor materiale și financiare pe care hunedorenii le pun la dispoziție pentru ajutorul refugiaților
Pentru orice informații privind acțiunile umanitare și posibilitatea de a sprijini pe cei sosiți în țara noastră din Ucraina, echipele Celulei de Coordonare Operațională Hunedoara și ale Crucii Roșii vă stau la dispoziție la numerele de telefon: 0254 238 917 sau 0787 751 370 . Începând din 03.03.2022 conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a devenit funcțională ”Celula de coordonare operațională” Hunedoara. Instituția Prefectului – Județul Hunedoara împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratul de Poliție Județean, Biroul pentru Imigrări al județului Hunedoara și Crucea Roșie – Filiala Hunedoara s-au organizat pentru a identifica și centraliza nevoile urgente și soluțiile pentru gestionarea crizei apărute.

„Celula de coordonare operațională” are activitate 24 de ore din 24 și stă la dispoziția publicului, instituțiilor, firmelor sau organizațiilor nonguvernamentale pentru primirea tuturor solicitărilor de ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina și cu informații privind modul în care acestea pot fi trimise către cei care au nevoie de sprijinul nostru.
Centralizarea tuturor intențiilor de ajutorare și colaborarea ulterioară cu autoritățile naționale și din Ucraina are drept scop organizarea eficientă a tuturor acțiunilor umanitare.
Pentru a trimite solicitări privind acordarea de ajutoare umanitare trebuie accesată platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” care este disponibilă la acest link: https://bit.ly/3K1mb3s  și poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntari sau entități private.
Reprezentanții autorităților și ai Crucii Roșii, membri ai Celulei de Coordonare Operațională Hunedoara, pot fi contactați la numerele de telefon 0254 238 917 sau 0787 751 370.
În județul Hunedoara sunt deschise patru centre de colectare a donațiilor pentru refugiați în următoarele locații:
Deva: Sediul Crucii Roșii, Cartier Gojdu, Aleea Viitorului, nr. 4, zilnic între orele 10-18. Persoană de contact: Marius Filipescu, tel. 0730 971 008
Brad: Casa de cultură, Bd. 1 decembrie 1918, zilnic între orele 10-18. Persoană de contact: Daniela faur, tel. 0773 832 096
Hațeg: Sediul Crucii Roșii, strada Crișan, nr. 3, zilnic între orele 10-18. Persoană de contact: Oana Dabucean, tel. 0767 145 467.
Petroșani: Sediul Crucii Roșii, str. Independenței, Grădinița nr. 5, zilnic între orele 11-13. Persoană de contact: Aura Turca, tel. 0736 671 408.
Pentru o mai bună gestionare a ajutoarelor pentru Ucraina și pentru refugiații din această țară, Crucea Roșie, prin Celula de Coordonare Operațională Hunedoara, colectează local donațiile cetățenilor și le inventariază urmând ca acestea să fie distribuite după nevoi filialelor de graniță sau către Crucea Roșie din Ucraina.
Ce putem dona?
• 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚̆: mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaș, lapte praf.
• conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot.
• paste făinoase, cereale.
• produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi.
• băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea.
• apă plată.
• dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată.
• Hrană pentru bebeluși, precum piureuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf.
• Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, semințe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate.
• 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐢𝐫𝐞 𝐛𝐞𝐛𝐞𝐥𝐮𝐬̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢: scutece de unică folosință, șervețele umede, tetine, biberoane, creme, produse de igienă pentru bebeluși, termometre.
• 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐝𝐞 𝐢𝐠𝐢𝐞𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ – pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, săpun, șervețele umede, deodorant.
• 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 – bandaje sterile, unguente, plasturi și bandaje articulare.
Important! Locuitorii județului Hunedoara care donează astfel de produse sunt rugați ca, pe cât posibil, la predarea acestora să prezinte organizatorilor o listă cu tot ce se donează, pentru a gestiona mai ușor și mai eficient expedierea lor în toate locurile unde este mai multă nevoie de sprijin, în centrele de primire a refugiaților sau către spitalele din Ucraina.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share