Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Douăzeci ani de slujire a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon la Târgoviște

Foarte mulți credincioși din Târgoviște și din împrejurimi au fost prezenți, joi, 26 decembrie 2019, la Catedrala din Târgoviște. S-au aniversat cu bucurie douăzeci ani de slujire a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon. Înaltpreasfinția Sa se află pe tronul arhieresc din istorica Cetate de Scaun munteană încă din 1999.

Arhiepiscop și Mitropolit Nifon
În debutul ceremoniilor aniversare, a avut loc slujba de sfințire a noilor antimise ce vor fi apoi dăruite tuturor bisericilor parohiilor și mânăstirilor din Eparhia noastră.

A avut loc apoi  Sfânta Liturghie, săvârșită de către Mitropolitul Nifon, împreună cu Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, protopopii protoieriilor din Eparhie, profesorii de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște și de la Seminarul Teologic Sf Ioan Gură de Aur, alți preoți și diaconi.

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Părintele dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, a dat citire mesajului transmis, cu acest prilej de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Au luat parte, oficialități județene și locale. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Prefectul Județului Dâmbovița, Primarul Municipiului Târgoviște și Rectorul Universității Valahia au ținut să adreseze, dimpreună cu daruri florale, câte un cuvânt de felicitare.

Recepție oficială la Reședința Eparhială

După aceea, a avut loc recepția oficială la Reședința Eparhială, la care au luat parte toți cei prezenți la slujba de la Catedrală. Alături de aceștia s-au aflat reprezentanți ai clericilor din Eparhie, toți cei ce au lucrat în administrația Eparhială în cele două decenii de slujire. La recepție au fost prezenți și alți reprezentanți ai autorităților județene și municipale și parlamentari din județul Dâmbovița.

Activitățile filantropice ale Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon

Pe site-ul Arhiepiscopiei puteți citi despre toate activitățile filantropice și de învățătură întreprinse de și în cadrul eparhiei.

http://arhiepiscopiatargovistei.ro/

Părintele Vicar Eparhial a deschis ceremoniile aniversare, fiind difuzat un film omagial. Materialul a fost realizat de către Centrul nostru Eparhial. Apoi, Pr. Prof. Ioan Stan a ținut un cuvânt de apreciere și au fost prezentate cele mai noi apariții editoriale. De asemenea, Corala Catedralei Eparhiale a susținut, în dar, un scurt concert.

Douăzeci ani de slujire a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon la Târgoviște

Au luat cuvântul, oferind distincții, conducătorii celor mai importante și apropiate instituții. Consiliul Județean Dâmbovița, Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Târgoviște și Universitatea Valahia din Târgoviște.
Înaltpreasfinția Sa a aprofundat semnificația sărbătorii Nașterii Domnului pentru viața și spiritualitatea noastră Ortodoxă. De asemenea a menționat rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii.

Înaltul Ierarh a apreciat activitatea sa la Târgoviște. O ofrandă pe care, împreună cu toți colaboratorii, de-a lungul timpului, a adus-o întru propovăduirea Evangheliei lui Hristos, cât mai adecvată nevoilor lumii contemporane. Ceremoniile s-au încheiat cu sfințirea extensiei Reședinței Eparhiale, recent construită.

Obicei filantropic al Arhiepiscopiei Târgoviște

Citește aici: http://oficialmedia.com/30-de-tineri-au-primit-daruri-un-obicei-filantropic-saptamanal-al-arhiepiscopiei-targoviste/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share