Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Drumeții, tabere, excursii la Școala Curajului 2014

Asociaţia Ecologică Floare de Colţ este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în martie 2010, având ca scop atragerea tineretului în practicarea activităţilor ecologice şi a turismului montan specializat sau de agrement, în condiţii de deplină siguranţă şi cu protejarea mediului înconjurător.

În perioada 24-30 august 2014 se vor desfăşura în Munţii Bucegi, cu cazarera la Cabana Padina, activităţile practice ale proiectului „Şcoala Curajului 2014” – ediţia a VI-a, proiect finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi realizat în parteneriat cu Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” – Centrul Local „Naparis” şi Primăria oraşului Fieni. Proiectul este a 43-a etapă a programului „Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program de excursii şi tabere în munţi, în care au fost implicate până în prezent 1525 de persoane.

DSCN9342

Timp de o săptămână, 40 de tineri liceeni din judeţul Dâmboviţa, cu vârsta între 14 şi 18 ani, iubitori ai muntelui şi cu rezultate deosebite la învăţătură,  vor participa la o mulţime de provocări, punându-şi la încercare curajul, voinţa şi tenacitatea. Ei vor parcurge trasee de drumeţie, vor intra în peşteri în adâncurile muntelui, vor participa la ateliere de căţărare şi rapel, se vor intrece la concursuri de orientare cu busola, vor face acţiuni de ecologizare sau se vor întâlni cu reprezentanţi ai Parcului Natural Bucegi şi ai Formaţiei Salvamont Dâmboviţa. Va fi o săptămînă plină de mişcare în aer liber, încheiată în sunet de chitară în jurul focului de tabără.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share