04/12/2021

” Drumul Regelui”, drum cu prioritate!

CDR Vest a aprobat propunerea președintelui Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor.
„Așa cum am promis, am finalizat demersurile pentru promovarea proiectului de modernizare a DJ 707 Vața de Jos (jud. Hunedoara) – Petriș (jud. Arad), cunoscut și sub denumirea de „Drumul Regelui”, la nivelul regiunii Vest.
Astfel, la propunerea mea, Consiliul de Dezvoltare Regională Vest a aprobat includerea acestui drum pe lista proiectelor aferente domeniului infrastructurii rutiere de interes județean la nivelul regiunii.
Solicitarea a fost înaintată în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, acest drum răspunzând nevoilor de dezvoltare a zonei, pe teritoriile ambelor județe.
„Drumul Regelui”, așa cum îl cunoaștem noi, are o importantă conotație istorică, fiind construit din dorința Regelui Mihai I. Acest drum asigura, la acea vreme, accesul mai facil de la domeniul regal din Săvârșin la cunoscuta stațiune din județul nostru, Vața de Jos.
Le mulțumesc colegilor din cadrul CDR Vest pentru acceptarea propunerii noastre!”, a transmis președintele Consiliului Județean Hunedoara.

”Prima discuție despre reabilitatea acestui drum am avut-o la Bazoș, în județul Timiș, când cei patru președinți de consilii județene din Regiunea Vest am decis să susținem proiectele de dezvoltare, indiferent de apartenența politică a fiecăruia. Am pus atunci bazele colaborării cu președintele CJ Arad, Iustin Cionca, și am convingerea că vom reuși să demonstrăm că unde există dialog și colaborare, există și reușite administrative. Am pregătit și pregătim documentațiile necesare atragerii de fonduri nerambursabile și specialiștii de la cele două consilii județene vor colabora intens pentru a realiza și acest proiect”, a mai spus Laurențiu Nistor.

”Drumul Regelui” este numele dat de către localnici drumului județean 707, care leagă Castelul Regal de la Săvârșin de stațiunea balneară Vața de Jos, implicit Valea Mureșului de Valea Crișului. Construit în perioada postbelică din ordinul MS, Regele Mihai I al României, Drumul Regelui a fost inițial pavat în întregime cu piatră cubică. Deși terasamentul original s-a distrus odată cu trecerea timpului, pe anumite porțiuni, în satul Obârșia și pe creasta Zarandului, încă se regăsesc „vestigii” ale zilelor sale de glorie

Distribuie acest articol Oficial Media
Share