Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Duatlonul Regal Invictus la Curtea de Argeș

Asociația Voluntarilor Invictus, aflată sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu al României, a organizat în ziua de 11 noiembrie 2023, în municipiul Curtea de Argeș – Oraș Regal, cea de-a cincea ediție a Duatlonului Regal Invictus. La eveniment a luat parte  și Alteța Sa Regală Principele Radu, alături de generalul-locotenent Corneliu Postu, directorul Statului Major al Apărării.
Asociația susține activitatea sportivă a militarilor români răniți în teatrele de operații din Afganistan și Irak. Competițiile sportive Invictus, organizate în diferitele orașe din țară, au de asemenea ca scop promovarea sportului în viața de zi cu zi a tuturor generațiilor de români.
Totodată, militarii Invictus doresc să sublinieze rolul esențial pe care sportul l-a jucat în viața lor, după traumele psihice și fizice pe care le-au trăit în timpul misiunii lor.
La data de 11 noiembrie 1918, cunoscută în istoria modernă ca Ziua Armistiţiului, forţele aliate au semnat pacea cu Germania, marcând astfel încheierea oficială a Primului Război Mondial.
Opt decenii mai târziu, ca urmare a participării României la ISAF-cea mai amplă operațiune NATO sub egida ONU, la data de 11 noiembrie 2003 cădea la datorie sublocotenentul (PM) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat pe timpul executării unei misiuni în teatrul de operații Afganistan. Acesta a fost împuşcat în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla.
În 2014, în semn de recunoaştere a meritelor militarilor români care au reprezentat cu cinste țara pe timpul executării misiunilor din teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie este declarată oficial „Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații”. Prima ediție a Duatlonului de la Curtea de Argeș a avut loc la data de 11 noiembrie 2017.
sursa: FAMILIA REGALĂ A ROMÂNIEI
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin