Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

E BINE DE ȘTIUT: ”iarna,  nu-i ca vara”

Atenție! Drumurile neasfaltate de pe teritoriul  PARCULUI NAȚIONAL RETEZAT  nu se dezăpezesc și există pericolul să cadă arbori peste carosabil, blocând drumul până la primavară.
Sfaturi utile primim de la rangeri, dar și de la reprezentanții SALVAMONT  pentru a evita tragediile pe munte, mai ales acum, că urmează o minivacanță, când cu siguranță traseele spre cabanele de la munte vor fi aglomerate.
Deși iarna din MUNȚII RETEZAT este de poveste, nu uita, TURISTULE,  că “iarna,  nu-i ca vara” iar durata drumețiilor se  dublează pe zăpadă.
Pentru cei care plănuiesc drumeții montane, în această minivacanță  ,  cei care gestionează zonele montane  recomandă:
– înainte de a pleca, să vă informați de starea traseelor privind nivelul de dificultate!
– să verificați dacă este permis accesul pe acestea pe timp de iarnă (în descrierea traseelor/ cu echipele  SALVAMONT din zonă/ echipele de Jandarmi montani/ cu personalul APNR)!
– să alegeți trasee scurte (tineți cont că ziua este mai mică) și să anunțați ora aproximativă de întoarcere!
– să respectați traseele marcate și aveți grijă să nu provocați avalanșe!
– să vă adaptați echipamentul condițiilor meteo de iarnă: parazăpezi, mănuși, bețe, căciulă, frontală cu baterii de rezervă, termos cu ceai etc. (să vă hidratați și să mâncați pe traseu)!
– să nu vă aventurați singuri și de preferat să aveți în grup cel puțin o persoană experimentată!
– să faceti poze și să vă bucurați de munte responsabil!
Și meteorologii anunță vreme destul de nefavorabilă în Munții Meridionali, până la mijlocul săptămânii viitoare, cu precipitații abundente și  viscol pe creste  și este cel mai bine, ca iubitorii muntelui  să evite deplasările în acele zone.
Datorăm muntelui respect și vă îndemnăm la prudență, chiar dacă echipele Salvamont ale Consiliului Județean Hunedoara sunt de strajă, la datorie. Nu vă puneți viața în pericol!
Muntele e frumos, dar nu-i iartă pe imprudenți!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">