E de ajuns să faci din Iubire un fel de a fi, un mijloc de a trăi, o Cale a Căilor spre Înalt

Știm noi oare cât suntem realmente de bogați?! Avem noi destulă pricepere de a ne zări lăuntricul cel plin de nestemate?! Unii am spune că nu toți suntem atât de înzestrați lăuntric; interiorul fiecăruia e minunat să fie prin natură o comoară la vedere.

Da! Fiecare dintre noi suntem bogați! Foarte bogați în primul rând prin natura divină a ființei noastre. Mulți evităm să plecăm atenția asupra divinului din noi și iată cum -din start- aruncăm „din casă” averea, nestematele, comoara! O facem deliberat, atât de natural, cu larghețe, dar obiectăm cât se poate de firesc, frustrați, că nu avem, că nu putem, nu suntem, nu ajungem. Doamne, când ecuațiile sunt atât de la îndemână de scos -asemeni așilor- din mânecă în propriul nostru folos, noi ne plângem că nu vine Cineva să dezlege, să „întâmple”, să pună, să ia, să știe (în locul nostru) fără ca noi să depunem un minim efort! Păi nu suntem noi copii?!

Nu e necesar să umpli casa cu icoane (deși sunt mai bune la casa omului decât filmele grotești ce sfidează natura, firescul), nu trebuie să îți închini viața pelerinajelor (deși nici asta nu e dăunător decât în măsura în care se ajunge la cote extreme de fanatism), nici măcar să ai fixul de a ține nestinsă candela! Sunt atâtea moduri în care ne vrem mai buni, în care credem că dacă ne rugăm, suntem „ai celor sfinte” pentru că… ne-am rugat doar. Lucrurile sunt în realitate atât de simple:

E de ajuns să ierți (dar concomitent să și uiți), de ajuns să arunci din trăirile tale ranchiuna, din „cuvintele” tale blestemele, din apucăturile tale violența de dragul violenței.

E de ajuns SĂ CREZI, e de ajuns să faci din IUBIRE un fel de a fi, un mijloc de a trăi, o Cale a Căilor spre Înalt cu tot ce poate presupune această sintagmă din 5 litere inofensive.

ÎNALT înseamnă Bogat (lăuntric), Generos, Frumos (spiritual), Puternic (prin Puterea pe care ți-o dă Iubirea nemăsurată a Tot ce E).

ÎNALT înseamnă să te poți bucura pentru toate lucrurile „neînsemnate” Lăsate, să te temi de tine când uiți că aici, în lumea asta, ai venit cu un scop deloc neglijabil pe care nu ai voie să îl neglijezi.

ÎNALT înseamnă să îți propui să te cațeri pe propriul tău schelet spiritual într-o perfectă necontenire; înseamnă să vrei să urci, să urci, să URCI către Tine ca atunci când vrei urcând să atingi bolta cerului care și ea este doar o aparentă limitare.

Iată -în cel mai scurt și simplu relatat fel- cât suntem de bogați! Potențial suntem realmente niște colosali veritabili, fără pereche fiecare! Numai că e o datorie a fiecăruia să-și sape drumul către propria sa avuție; ne suntem datori noi nouă înșine cu această trudă, căci nu e ușor să escaladezi, oricare ar fi Povârnișul pe care Ți-L propui.

Lăuntricul e cadoul rar pe care să nu eziți vreodată să Ți-L oferi!

Într-o zi vei și afla că merită să străduiești.

Căci pentru Tine o faci!

(Dana Staicu -4 noiembrie 2017).

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share