Stejărel Ionescu – triplă lansare de carte

Jurnalistul şi scriitorul Stejărel Ionescu, autor a 24 de volume, dar şi a sute de articole, ştiri, interviuri, prezentări, îşi va lansa joi 09. Noiembrie, ultimele trei volume de poezie. Lansarea va avea loc la Galeria de Artă „Pro Armia” din Piaţa Libertăţii, Timișoara.


Cele trei cărţi care vor fi lansate, poartă titlurile: ”Izvorul de lut” (ediţie bilingvă), ”Întoarcerea la origini” şi ”Numele meu, e…” . Trei cărţi, trei destine diferite, neavând nici o legătură una cu alta, dar în toate trei viaţă, destin, trăire, dar şi dreptul de a fi orice.

Stejărel Ionescu vine în Timişoara de pe meleaguri ardeleneşti, un personaj care în tinereţe a avut mari probleme cu securitatea comunistă, deoarece a fost împotriva regimului.
Vorba lui Eugen Dircescu, care a spus” …Stejărel Ionescu scrie o poezie asemănătoare sieşi: greu incadrabilă tematic, stilistic, estetic.”

„poezia, nu e decât
o târfă ordinară
ce se tăvăleşte
prin aşternuturi cenacliere
cu poeţii beţivi şi însetaţi
de aromele lui Bachus
şi muşcă cu îndârjire
din sângerarea versurilor
decapitate.”

Poetul Stejărel Ionescu, circulă pe meleagurile curentului literar suprarealist, continuând în acest fel drumul poeţilor suprarealişti din zona Banatului, Ion Scorobete şi Marcel Turcu.

Evenimentul se găsește și pe pagina de facebook.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share