Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Educație montană pentru tineret în Munții Bucegi și Leaota

Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 1 iulie–31 august 2023, în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi cu finanţare din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, proiectul “CIVIC MONTAN 23”.

Scopul proiectului este atragerea elevilor din judeţul Dâmboviţa în activităţi tematice educative, pentru creşterea gradului de informare şi sensibilizare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea unei atitudini civice, în mediul montan.

Astfel, în perioada 31 iulie – 4 august 2023, pe valea Ialomiței, la limita între munții Bucegi și Leaota (zona Gâlma – Scropoasa), se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice de educaţie civică montană, în mijlocul naturii. Un număr de 22 de tineri din judeţ (școli din zona Moreni-Valea Lungă-Vârfuri), coordonaţi de monitori ai asociaţiei, vor deprinde tainele naturii parcurgând trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de alpinism, speologie, orientare cu busola, ecologizare şi refacere a marcajelor turistice din zonă.

Proiectul va contribui astfel la promovarea şi protejarea Rezervaţiilor şi monumentelor naturii din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi de educaţie ecologică montană.

Posta Nicolae

Preşedinte ACJP, coordonator proiect

Distribuie acest articol Oficial Media
Share