Elevii intră în grevă japoneză

Pe durata săptămânii 10-16 ianuarie, elevii vor organiza o grevă japoneză în semn de protest față de tăierea burselor, anunță într-un comunicat Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM).

Luni, 10 ianuarie, elevii din mai multe licee din 6 județe ale țării au pornit o grevă japoneză față de schimbările criteriilor de acordare a burselor. Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de modificarea abuzivă a criteriilor de acordare a burselor, potrivit comunicatului. În urma protestului organizat de asociațiile de elevi, Ministerul Educației a declarat faptul că nu va modifica înapoi criteriile de acordare a burselor. În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni, lansând o petiție și începând o grevă japoneză, precum și vor acționa în instanță ordinul respectiv.

”Bursele școlare sunt un drept fundamental al elevilor pe care Ministerul Educației s-a gândit să îl modifice după 10 ani. Criteriile de acordare ale burselor au fost stabilite de un deceniu, iar în urmă cu câteva zile cei din fruntea Ministerului au decis să le schimbe peste noapte, din pix. Asfel, sute de mii de elevii rămân fără bursă din cauza unei decizii luate fără consultare și fără a fi gândită înainte. sociațiile de Elevi din țară au avut o acțiune de protest la Ministerul Educației, iar în viitor vom demara un proces în Instanță în acest sens. Eforturile elevilor nu sunt răsplătite, iar întotdeauna când trebuie bani tăiați de undeva, cei puși la zid, sunt și vor fi mereu elevii, adică viitorul acestei țări.
În acest sens transmitem un mesaj simplu: TĂIAȚI ȘPĂGILE, NU BURSELE ELEVILOR!!!!!
Criticăm aspru această decizie și începem o grevă japoneză ce presupune legarea unei banderole albe de mână.
Dacă vrei și tu un Sistem de Educație echitabil, care să prioritizeze elevii și să acorde bani suficienți pentru aceștia, alătură-te inițiativei noastre” se  mai arată în comunicat.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share