22/10/2020

Emanuel Palea, candidat PSD pentru Primăria Băleni: Vreau să fac administrație, nu politică!

Emanuel Palea, candidatul PSD Dâmbovița la funcția de primar al comunei Băleni, și-a prezentat în conferința de presă oferta electorală pe care o propune oamenilor din comunitate. Este surprinzător ca o comună atât de mare și prosperă să aibă atâtea lipsuri. Dincolo de lozinci politice, rămâne omul, singurul care poate sfinți locul în care se află, sau în care locuiește, iar Emanuel Palea consideră că alături de locuitorii comunei, va putea să schimbe în mod pozitiv modul de gospodărire din Băleni.

”N-am suportat să văd într-o comună așa bogată, plină de oameni muncitori, clădiri abandonate, lăsate în paragină. Prea multe lucruri de bază lipsesc din Băleni. Încă nu avem trotuare decente pe unde să mergem, nu avem canalizare sau apă curentă, nu avem unde să ne aruncăm gunoiul, nu toți dintre noi au acces la gaze sau curent electric, iar cei care au se confruntă cu mari probleme cu tensiunea electrică. Tinerii nu au unde să se strângă într-un parc al lor și stau la orice colț de stradă.

Oamenii sunt tratați cu dispreț când trebuie să obțină o adeverință de la primărie. Primăria nu face niciun efort să sprijine producția locală prin a construi infrastructură precum o piață de gros, o linie de procesare a legumelor sau o hală frigorifică. Nu se schițează nicio strategie pe termen lung. Puținele investiții care s-au făcut, s-au făcut la supra și extra preț, de parcă banii vin din cer, nu din taxele și impozitele noastre. Așa că banii nu ajung la prea multe proiecte.” a spus Emanuel Palea.

Acesta mai susține că se simte dator să aducă experiența pe care am acumulat-o în 28 de ani de administrație publică și studii academice, în folosul oamenilor din Băleni. „Am ales să candidez pentru poziția de primar pentru că nu e nimic mai frumos decât să-mi ascult consătenii și să muncesc pentru ei. Îmi doresc o comună de care fiecare dintre noi să fie mândru.”

Emanuel Palea: Candidez să fac administrație, nu politică, pentru că asta știu cel mai bine.

”Sunt de 2 luni membru de partid și e prima dată când candidez pentru o funcţie politică, fiind prima mea campanie electorală și cred cu tărie că funcția de primar înseamnă administrație, pricepere în gestionarea finanțelor, inițiativă și ambiție.

M-am apucat de muncă de când eram pe băncile facultății și nu m-am oprit vreodată. Am fost agent fiscal, inspector impozite și taxe, am fost cenzor și consultant financiar, am fost șeful administrației finanțelor publice din Comuna Băleni și apoi am devenit director al Autorității Electorale Permanente Sud Muntenia. Pe lângă experiența profesională, am avut și activitate antreprenorială, la început cu o brutărie și acum cu Hanul Mare Băleni. În toți acești ani am învățat că trebuie să ai inițiativă dacă vrei să realizezi ce îți propui.

Știu ce potențial economic are comuna noastră și știu că trebuie pus în valoare. În campania aceasta vreau să discut despre proiecte ambițioase precum fabrică de conserve, centrală care să transforme resturile biodegradabile în biogaz, piață de gros, linie de procesare, hală frigorifică, parc. Este strigător la cer că Băleni nu are  canalizare, asfalt pe toate stăzile, electricitate stabilă, șanțuri sau trotuare. Este nevoie de un om cu viziune, experiență și studii care să ducă comuna noastră la standarde europene. Este nevoie de o schimbare.” a mai adaugat candidatul PSD la Primăria Băleni.

Proiectele propuse de Emanuel Palea pentru comuna Băleni

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐱𝐢𝐦𝐚̆:

  1. Punere în execuție a contractului semnat pentru apă curentă(5 km) și canalizare (10km) și urgentarea extinderii proiectului în toată comuna (32.5 km)

2.Executare lucrări șanțuri din beton turnate în toată localitatea pentru colectarea apei pluviale și reziduurilor rezultate din procesul de spălare a rădăcinoaselor.

3.Urgentarea înființării unei gropi/ rampe de gunoi ecologică

4.Asfaltarea tuturor străzilor din Băleni

5.Piață de gros

6.Calibrare în toată comuna și extindere (zona Țarină și Lunca Mică) rețea electrică și transformatoare

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐳𝐯𝐨𝐥𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢:

1.Punct de sortare a deșeurilor și înființarea unei centrale care să consume deșeuri biodegradabile în vederea producerii de biogaz și îngrășământ rezultat din procesul chimic.

  1. Înființare serviciu salubrizare comunală
  2. Înființare trotuare (în toată comuna) plantare arbuști ornamentali și scuar verde între DJ și proprietățile cetățenilor
  3. Transformare dispensar comunal contruit prin fonduri aprobate de către PSD în spital ambulator urgențe pentru ca cetățenii comunei să beneficieze de gratuități prin decontare cheltuieli de către Casa de Asigurări de Sănătate.

5.Electrificare zonă Lunca Mare și construirea unui gard electric de la Rățoaia la Mărcești pentru protejarea culturilor agricole de mistreți și alte animale sălbatice

6.Consolidarea complexului comercial și transformarea acestuia în clădire pentru Primărie care să satisfacă nevoile actuale ale cetățenilor la mijlocul comunei între satele Băleni Sârbi și Băleni Români.

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐜𝐢, 𝐝𝐚𝐫 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞:

1.Extindere sistem supraveghere video în toată comuna (de la 44 existente la 250 camere video)

2.Cumpărarea unui autocar care să deservească nevoile cetățenilor până la sfârșitul anului 2020 (turism ecumenic, vizite mănăstiri, obiective turistice, transport echipele de dansuri la diferite evenimente culturale și transport echipe de fotbal)

3.Înființare poliție locală

4.Înființare serviciul public comunitar de evidență a populației pentru eliberarea actelor de identitate

5.Reducere impozite locale

6.Digitalizarea administrației locale

Comuna Băleni are nevoie de proiecte de dezvoltare serioase!

Îmi doresc ca în primul mandat să atrag finanțarea europeană iar începând cu 2025 să le văd finalizate. Am 6 proiecte mari, toate le putem face prin fonduri europene. U.E. are ca strategie principală de investiții mediul rural. Se dau enorm de multe fonduri acum prin bugetul de relansare economică după pandemie. La Târgoviște tocmai ce s-au alocat 18 mil euro pentru obiectivul de patrimoniu “Santul si Valul Cetatii Targovistei”! Se poate și în Băleni! Ne trebuie doar un primar potrivit și pus pe treabă.

1.Hală frigorifică și linii de procesare (spălare, calibrare, sortare, ambalare și etichetare) în vederea implementării normelor europene obligatorii HACCP pentru vânzarea produselor agricole. (finanțare prin fonduri europene/ guvernamentale cu termen estimativ 2025)

2.Construirea unui parc insular recreativ care să conțină un amfiteatru în aer liber, lac de agrement cu bărcuțe și hidrobiciclete, piste de bicicliști pe digurile lacului și perimetral în interiorul parcului zonă picnic și zona de joacă pentru copii. Locația va fi al doilea bazin piscicol, actualmente zonă insalubră. (finanțare exclusiv prin finanțare prin fonduri europene fiind un proiect major termen estimativ 2028)

3.Execuția a două fântâni de adâncime foarte mare pentru a furniza apa necesară liniilor de procesare și a lacului de agrement. (Termen estimativ prima fântână 2024 și a doua în 2028)

4.Construirea unei fabrici de conserve administrată de primărie pentru a prelua supraproducția comunei Băleni. (Finanțare exclusiv din fonduri europene termen estimativ 2028)

5.Construire parc de panouri fotovoltaice de 10 hectare în zona islazului comunal în parteneriat public-privat sau finanțat din fonduri europene. Panourile vor acoperi toate cheltuielile de energie electrică ale instituțiilor comunale plus a consumul a minim 3 stații de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice (termen estimativ 2026-2027)

6.Se vor înființa în perioada 2024-2028 în zona lotului școlar următoarele: Cămin de bătrâni, Afterschool, casă de cultură și bază sportivă (teren minifotbal sintetic, teren tenis zgură, teren multifuncțional și vestiare)

Material realizat la comanda PSD Dambovita; CMF: 21200019

Distribuie acest articol Oficial Media
Share