Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Emoții românești la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ are plăcerea de a vă invita joi, 16 mai 2024, de la ora 18:30, la deschiderea expoziției temporare de fotografie „emoții românești“, un proiect realizat în parteneriat cu artistul Rareș Beșliu.

Evenimentul va avea loc în prezența dr. Luis Ovidiu Popa – director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, a curatorului expoziției, artistul Rareș Beșliu, a jurnalistei Mona Nicolici,  precum și a Mariei Gheorghiu, Președinte Asociația OvidiuRO.

Deși în ultimul an Rareș Beșliu a fotografiat mai mult nordul lumii, concentrându-se pe zonele arctice, acolo unde lumea se topește văzând cu ochii, România a fost și va rămâne mereu țara unde s-a îndrăgostit de natură și de fotografia de wildlife. Aici a trăit emoția descoperirii vieții sălbatice – o lume nouă pentru el, fără grai, dar captivantă și plină de povești.

„Să credem că animalele nu au emoții e ca și cum am crede că suntem singuri pe Pământ. După atât de mult timp petrecut cu ele, sunt convins că și ele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroșesc obrajii și nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună „mi-e dor“. Cine are ochi (sau un obiectiv bun) le vede însă cum se ciondănesc, își înfoaie penele, dansează, scot ghearele, rânjesc, își fac daruri, latră, țipă sau chiar urlă. Viețuitoarele ne vorbesc prin ceea ce fac, prin acțiunile lor, prin interacțiunea cu habitatul care le susține existența” spune artistul.

„Emoții românești“ este  prima expoziție temporară a Muzeului Antipa despre viața sălbatică din țara noastră și cuprinde 30 de fotografii cu animale ce se găsesc și pe teritoriul României. Imaginile fac parte din albumul „emoții“, unde cititorii pot găsi poveștile complete ale animalelor surprinse de Rareș Beșliu, dar și multe alte cadre cu viețuitoare din colțuri mai îndepărtate ale lumii.

În cadrul vernisajului, Rareș va lansa albumul fotografic „Emoții“ – ediția paperback. Este o carte cu același conținut ca al albumului în varianta hardcover, însă la dimensiuni mai reduse. Albumul poate fi achiziționat de la Muzeul Antipa la un preț promoțional.

Intrarea la vernisaj este liberă, apoi expoziția va face parte din circuitul de vizitare până pe data de 4 august 2024.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share