22/04/2021

Eşec, dar în play-off: Concordia – Politehnica 2-0. Dan Alexa: „Ne dorim minimum un loc de baraj!”

Politehnica Timişoara a obţinut cu emoţii biletele pentru play-off. Deşi echipa noastră a pierdut, scor 0-2, la Concordia Chiajna, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, alb-violeţii au rămas în Top 6.

Echipa noastră nu a putut miza la Chiajna pe Ionuţ Cioinac, accidentat recent. De asemenea, antrenorul principal Dan Alexa, suspendat, nu a putut lua loc pe banca tehnică.

Prima parte a jocului a fost lipsită de ocazii, cu excepţia reuşitei gazdelor din minutul 37. Deac a centrat uşor din banda dreaptă iar de la colţul lung Biceanu a reluat din voleu sub bară.

Cele trei schimbări de la pauză efectuate în echipa noastră au împrospătat jocul Politehnicii. Plazonja a avut două ocazii bune de a marca în minutele 48 şi 53. Prima dată a fost blocat, apoi portarul Chesneau a salvat de la colţul scurt. Pe contraatac, minutul 63 putea aduce un nou gol pentru Concordia, dar execuţia lui Ciucureanu a ocolit colţul lung. Nou intrat, Axente putea aduce egalarea cu 11 minute rămase din timpul regulamentar, dar şutul său a trecut pe lângă poartă. Mai mult, minutul 90 a adus reuşita de 2-0 a lui Llullaku, care a marcat din apropierea porţii.

Politehnica a rămas cu doar 32 de puncte, dar ajunge în play-off prin criteriul rezultatelor directe cu celelalte formaţii cu acelaşi punctaj. Alb-violeţii câştigân jocurile cu Viitorul Pandurii şi Farul şi clasându-se astfel pe 6.

Luni, 29 martie, de la ora 11, se va trage la sorţi programul play-off-ului Ligi 2.

Concordia Chiajna: Chesneau – Borţa, Manole, L. Ion, Cherecheş – Biceanu (cpt.; 89, Alexe), Rosado – M. Dumitru ** (68, Cocoş **), Deac (76, Llullaku), Ciucureanu * – Hergheligiu (89, Piper *). Pe bancă: Lungu – Oanea, Stănică *, R. Ivan *, Pintilie **. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (46, Manea; 78, Axente) – Codrea – D. Radu ** (46, Munteanu), Casado (46, Ivanovici), Ignea, S. Popovici – Plazonja (66, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Bocşan, Coadă. Antrenor: Antonio Foale.

*-jucător U20; **-jucător U18

DAN ALEXA:

„Pentru accederea aceasta în play-off s-a muncit un an de zile. Un an de zile în care am avut o anumită constanţă şi cred că merităm să fim în play-off. Sigur, sunt dezamăgit pentru jocul acesta cu Chiajna. Mai dezamăgit sunt pentru că cred că avem o problemă atunci când jucăm meciuri decisive – nu reuşim să ne exprimăm aşa cum ne dorim. Dar suntem în play-off. Sunt trei puncte diferenţă între noi şi primul loc, se poate întâmpla orice, dar, cu siguranţă dacă vom juca precum în ultimele două jocuri nu avem nicio şansă. Este un obiectiv pe care ni l-am îndeplinit, foarte important şi asta rămâne, asta contează”, a declarat Dan Alexa.

Echipa noastră a fost lipsită azi de serviciile lui Ionuţ Cioinac, mijlocaşul s-a accidentat şi e de aşteptat să revină în circa patru zile la antrenamente. „Cioinac a fost o pierdere pentru noi, dar au jucat bine şi Codrea şi Ignea, au avut o evoluţie consistentă. Din păcate nu reuşim să fim consistenţi pe faza de atac sau atunci când am fost nu am reuşit să înscriem”, a precizat antrenorul principal al Politehnicii.

„Obiectivul principal a fost accederea în play-off, acum ne dorim minimum un loc de baraj!”, a concluzionat Dan Alexa cu referire la obiectivul din partea a doua a sezonului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share