Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Eșecul social românesc: „Lipsa educației juridice, financiare, civice și antreprenoriale” – News247WorldPress

mars-antidrog-la-alba-iulia91

”Cati dintre adulti nu au sentimentul  de neputinta  si de  disperare?  Cum isi pot educa copiii astfel de adulti, cand nu au resursele interioare de invingator?” Robert Williams

”Ce se intampla cu un elev devenit major  care s-a trezit responsabil pentru viata lui dupa terminarea scolii? Cum isi pot folosi elevii, cunostiintele acumulate  in urma sacrificiilor financiare si a copilariei lor,  pentru a fi unii dintre cei mai buni? De unde stiu care le sunt drepturile si obligatiile conform fiecarui prag de varsta  si, cum se vor descurca fara un minim de educatie antreprenoriala, juridica, civica  si sociala? Lispsa expresa  a acestor notiuni maresc sansele de excludere sociala, depresie, esec personal, un comportament antisocial datorita lipsurilor si a sentimentului de inutilitate. Cati dintre adulti nu au sentimentul  de neputinta  si de  disperare?  Cum isi pot educa copiii astfel de adulti, cand nu au resursele interioare de invingator?”

Acestea sunt întrebările la care a încercat să răspundă si Robert Williams, directorul agenției de presă News247WorldPress. Nu doar că a răspuns, dar a venit cu soluții și s-a alăturat ca partener media instituțiilor abilitate, instituții care luptă pentru o educație a tinerilor din județul Argeș. Iar dacă s-a implementat un astfel de proiect în județul vecin, cu siguranță el s-ar putea desfășura și în Dâmbovița.

”Complexitatea unei educatii juridice, civice, sociale, antreprenoriale si financiare  nu este deprinsa nici macar in facultati, ori pentru a avea minimul de cunostinte  trebuie sa urmezi o facultate? Pentru toate aceste informatii trebuie sa urmezi  aceste specializari? Restructurarea programei scolare si implicarea interinstitutionala dupa modelul initiat de catre Agentia de Stiri News247WorldPress prin care  Curtea de Apel Pitesti, Baroul Arges, ISJ Arges, Prefectura Arges , DGASPC Arges  sunt in mijlocul elevilor si dezbat  problemele varstei si construiesc o relatie  de  parteneriat  cu viitorii cetateni si contribuabili.”

”Chiar si sistemul oferit de ”ong”-isti este depasit datorita mentalitatii de  a atrage si a cheltui fonduri, insa fara efect vizibil in legislatie si societate. Sunt organizatii profesionale care isi doresc  implicarea, insa nu oricum si nu cu oricine. Nimeni nu sperie pe nimeni si nu se sperie de nimeni. Nu au fugit elevii cand au auzit ca vine un judecator sa le vorbeasca despre problemele lor si sa inteleaga legea, nu au fugit cand au auzit de protectia copilului si de abuz ori interesul superior al copilului.

Elevii sunt mai curiosi si interesati decat parintii si profesorii  lor, sa stie  toate informatiile. Incepand cu anul scolar 2016-2017 ne vom adresa parintilor, scolii, profesorilor si elevilor deopotriva  -cu astfel de informatii-  impreuna cu partenerii nostri.  Atentie toate activitatile sunt derulate fara plata si numai voluntar.

Se poate si fara bani  stimati parinti, profesori si ”ong”-isti.”

By

Robert Williams

Editor in Chief

Articolul integral pe News247WordPres

Foto: ziarulunirea.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share