Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PROTESTELE SUNT IN FLOARE, JUSTITIABILII EXASPERATI!

raluca-pruna

Protestul magistratilor – acum si al grefierilor produce nesiguranta si incertitudine in unele Curti de Apel. Pentru magistrati,  CSM a initiat consultari, insa pentru grefierii care sunt afiliati la BNS se asteapta  contracte colective de munca…contracte care sunt infirmate de o anumita lege.

Gasim revendicari in spatele carora sunt mii de ore suplimentare, boli profesionale, internari frecvente ale grefierilor in spitale si tratamente uneori luate pe branci pentru a asigura functionarea instantei. Acest tablou este terefiant daca ar fi cunoscut de catre justitiabil ,opinia publica ,societatea civila, organizatiile  non guvernamentale insa grefierii si magistratii nu au nevoie de compasiune….au nevoie de respectarea legii si legi constitutionale.

Magistratii  sunt acuzati ca pentru dosare de coruptie dau pedepse infime pe cand oul si gaina au ani grei. Sunt magistratii Comisia Juridica ori Legislativul?  Ori judeca dupa legile adoptate de catre Legislativ si promulgate de catre Presedintele Romaniei!

Este vehiculata ideea financiara insa a cuantificat cineva degradarea umana a grefierilor ori a magistratilor? A gestionat cineva linsajul mediatic si cat rau a facut imaginii sistemului judiciar? Magistratii voteaza legile in Legislativ pentru a judeca mai apoi ?

Daca sistemul judiciar functioneaza prost nu este din cauza actualului ministru  ci din cauza celor care nu au facut nimic ca justitia sa fie intr-adevar o putere in stat, sa fie respectata si finantata corespunzator. Justitia este un imens santier, cu spatii inchiriate si mutate ,,ca tiganul cu cortul”, cu magistrati injurati, huiduiti si grefieri lipsa ori bolnavi si chiar ,,sclavi pe plantatie”….

 

By

Robert Williams

Editor in Chief

Continuarea articolului pe News247WorldPress

Distribuie acest articol Oficial Media
Share