Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Europenii vor avea de anul viitor card european de identitate digitală

Pentru prima dată, fiecare cetățean european va avea acces la o identitate digitală extrem de sigură și de încredere

Acesta este nucleul unui acord pe care negociatorii din Parlamentul European și din statele membre îl vot încheia,  cu privire la „Cardul european de identitate digitală”, o nouă lege majoră pentru promovarea serviciilor de identificare electronică și de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă a UE.

„Acesta este o piatră de hotar majoră pentru digitalizarea Europei. Toți cetățenii UE se vor putea identifica și autentifica în siguranță online pentru serviciile publice, precum și pentru operatorii privați, cum ar fi băncile, atât în ​​propriul stat membru, cât și pentru utilizare transfrontalieră. Va crește semnificativ confortul de a trata cu autoritățile publice și cu furnizorii de servicii privați, deoarece cetățenii pot îndeplini aceste sarcini de oriunde, fără a fi nevoie să fie undeva fizic. Acest lucru va economisi timp și bani.

Securitatea a fost un aspect important pentru noi. Toată lumea va avea acces la o semnătură digitală obligatorie din punct de vedere juridic, cu cele mai înalte standarde de securitate recunoscute în întreaga UE. Acesta este o schimbare totală a jocului pentru digitalizare, deoarece semnăturile sunt utilizate pe scară largă în viața de zi cu zi a oamenilor. oamenii să-și desfășoare treburile mai repede, fără a fi necesar să fie prezenți fizic pentru a semna sau să fie nevoie să trimită documente fizice.Țara mea de origine, Estonia, folosește deja o astfel de semnătură în ultimii 20 de ani și se estimează că economisim 2 % din PIB pe an în productivitate. Și, cel mai bine, aceste semnături electronice sunt gratuite pentru cetățeni”, spune europarlamentarul Riho Terras, negociatorul șef al Grupului PPE,  membru al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie a Parlamentului European.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin