Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Victor Negrescu ales chestor al Parlamentului European

Eurodeputatul român Victor Negrescu a fost numit joi prin aclamare în funcţia de chestor al Parlamentului European, pentru a o înlocui pe eurodeputata slovacă Monika Benova (neafiliată). Negrescu a fost singurul candidat. Pe baza regulamentului de procedură al Parlamentului European, un nou chestor este ales pentru a ocupa un post vacant, în ordinea de precedenţă existentă; astfel, Victor Negrescu a devenit cel de-al treilea chestor al PE.

”Sunt onorat de această oportunitate să reprezint România și Partidul Social Democrat la acest nivel în legislativul european.
În această calitate voi gestiona relația cu grupurile politice, cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene și cu birourile de legătură ale Parlamentului European.
Am militat și voi lupta în continuare pentru o reprezentare cât mai bună a României la cel mai înalt nivel pentru a crește influența țării noastre și contribui la dezvoltarea Uniunii Europene în interesul cetățenilor.
Le mulțumesc colegilor mei din Parlamentul European, grupului S&D, conducerii PSD și delegației noastre din legislativul european pentru susținerea și sprijinul acordat”a transmis europarlamentarul român.
Chestorii se ocupă de chestiuni administrative care îi afectează în mod direct pe eurodeputații și sunt membri ai Biroului în calitate de consilieri.
 Cei 14 vicepreședinți și cei cinci chestori, împreună cu președintele, fac parte din Biroul Parlamentului. Biroul stabilește norme pentru buna funcționare a Parlamentului. Printre alte sarcini, acesta elaborează proiectul preliminar de buget al Parlamentului și decide cu privire la chestiuni administrative, de personal și organizatorice.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin