EUROPOL – OPERAȚIUNEA TRIVIUM

Cele mai recente acțiuni din cadrul Operațiunii Trivium, o operațiune multinațională împotriva crimei organizate împotriva proprietății pe rețelele rutiere ale Europei, s-au soldat cu 174 de arestări și confiscarea de bunuri în toată Europa.

În cadrul operațiunii de trei zile, forțele de ordine din 17 țări au efectuat controale rutiere asupra persoanelor și vehiculelor, precum și au percheziționat spațiile. Europol a sprijinit operațiunea prin împărtășirea în timp real a informațiilor despre subiectele, vehiculele și modus operandi din spatele grupurilor criminale. Operațiunea Trivium este organizată sub umbrela inițiativei de securitate EMPACT.

REZULTATE DIN 3-5 NOIEMBRIE: 174 de suspecți arestați; 27 de mașini confiscate; peste 200 de alte bunuri confiscate, inclusiv arme și droguri; aproape 25 000 de persoane au fost verificate; peste 16 000 de vehicule verificate; aproximativ 800 de locații verificate.

TREI ZILE DE ACȚIUNE  ÎN TOT EUROPA:
În doar câteva zile, organele de drept au reușit să efectueze mai multe intervenții care perturbă criminalitatea organizată asupra proprietății. În cadrul operațiunii, au fost identificate și verificate de oamenii legii 783 de ținte specifice, formate din persoane fizice și proprietăți. Aceste verificări au avut loc împreună cu controale mai ample pe marginea drumului a peste 16 000 de vehicule și 25 000 de persoane, ceea ce a însemnat că activitatea criminală ar putea fi interceptată în mai multe zone. Deși majoritatea arestărilor au fost legate de crima organizată asupra proprietății, arestările au fost efectuate și în legătură cu droguri, arme și încălcări ale legislației privind imigrația.

Poliția a implementat, de asemenea, metode precum recunoașterea automată a plăcuțelor de înmatriculare (ANPR) și monitorizarea șoferilor pentru comportamentul suspect, în cadrul Operațiunii Trivium XV. Într-un caz din Belgia, o mașină a atras atenția anchetatorilor pentru că a condus agresiv; polițiștii au găsit mii de euro în numerar, precum și cantități mari de cocaină și canabis și un pistol de alarmă. Într-o percheziție separată, poliția belgiană a descoperit peste 70 000 EUR împărțite în mai multe pachete mici; Șoferul a recunoscut ulterior că numerarul inexplicabil a fost rezultatul traficului de droguri între Belgia și Germania. Operațiunea Trivium a început în 2013 și urmărește să perturbe crima organizată împotriva proprietății în rețelele rutiere ale Europei. Această a cincisprezecea iterație a Operațiunii Trivium urmează acțiuni similare la scară largă efectuate în luna aprilie a acestui an, care au dus la peste 200 de arestări și confiscări semnificative de bunuri infracționale.

Succesul abordării sale în mai multe țări se bazează pe schimbul rapid de informații între agențiile de aplicare a legii participante, în special în ceea ce privește suspecții, persoanele legate de infracțiuni și datele vehiculelor.

Țări implicate au fotAlbania, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Lituania, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania și Suedia și cu  rezultate suplimentare care vor fi raportate din acțiunile din Franța, Lituania și Malta, vom reveni.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share