Evacuați din subteran

În această dimineața, ca urmare a unei defecțiuni tehnice la o garnitură de tren, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) au intervenit pentru evacuarea persoanelor din subteran, între stațiile de metrou Grivița și Basarab.
Rama de metrou s-a oprit la aproximativ 200 m de intrarea în peron, astfel încât a fost nevoie de intervenția pompierilor militari, a personalului Metrorex, dar și a polițiștilor și jandarmilor din capitală, pentru evacuarea în siguranță a călătorilor.
Pentru preîntâmpinarea oricăror situații nedorite, cele 276 de persoane din garnitura de metrou au fost evacuate și conduse în siguranță în stația de metrou Basarab.
Intervenția promptă și profesionalismul echipelor de intervenție au condus la succesul misiunii, toate persoanele fiind în siguranță și fără a avea nevoie de asistență medicală. Peste 40 de pompieri din cadrul ISUBIF au intervenit cu echipamentele specifice de intervenție în subteran intrate în dotarea pompierilor din capitală, patru autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și Detașamentul Special de Salvatori. ”Trenul de metrou care s-a defectat marţi dimineaţa între staţiile Griviţa şi Basarab va fi retras la depou şi verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului şi remediere. Menţionăm că pasagerii trenului au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă şi însoţiţi în tunel, aproximativ 100 m, până la peronul staţiei Basarab. După debarcarea călătorilor din tren, tunelul este verificat pentru a fi repusă tensiunea. Trenul defect urmează să fie retras la depou şi verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului şi remediere. Până la rezolvarea situaţiei, circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară în sistem pendulă. Precizăm că trenul ajutor trimis pentru tractarea trenului defect,  nu a fost blocat în tunel, acesta realizează manevre de tractare”, se arată  în comunicatul  Metrorex.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share