Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Eveniment de proportii uriase la Targoviste: mii de oameni au trait bucuria Earth Hour


(Foto 1: Florian Ispas

Aseara, timp de o ora, de la 20:30 pana la 21:30, iluminatul public a fost oprit in municipiul Targoviste. Lumina a venit de la cele 2014 lampioane aprinse de cetatenii orasului.

Mii de oameni au fost alaturi de primarul Gabriel Boriga si de viceprimarul Ciprian Prisacaru, in Paiata Tricolorului, acolo unde au fost inaltate lampioane timp de mai bine de o ora.

Societatea Astronomica Romana de Meteori, condusa de domnul Valentin Grigore, a instalat in Piata Tricolorului un observator, de unde rand pe rand, doritorii au privit stelele, conectandu-se la energia dintre cer si pamant. Earth Hour este un eveniment pentru care SARM, prin membri ei si initiativele propuse de acestia, au adus Targovistea in atentia nationala si internationala.

„Este o traditie pentru Targoviste inca din 2009. La anul o sa fie 2015 lampioane pe care targovistenii le aprind, le ridica spre cer si fac astfel incat sa vada toata lumea ca noi incercam sa economisim energie, incercam sa sprijinim planeta asa cum putem si sa o ajutam sa traiasca mai bine. Sincer nu ma asteptam sa fie atat de multi oameni. Au raspuns initiativei primariei si executivului Primariei Municipiului Targoviste, care, iata, ca in fiecare saptamana si in fiecare luna, gaseste un eveniment care sa-i apropie si mai mult pe targovistenii de azi. Din punctul meu de vedere, unul din atributele pe care primarul le are este sa transforme comunitatea intr-o familie. Nu suntem foarte multi, ne cunoastem, cum se spune, unii pe altii si trebuie sa ne apropiem mai mult, sa participam impreuna la astfel de evenimente care ne fac placere si care ne ajuta pe noi, ajuta planeta si ajuta natura.„, a declarat imediat dupa eveniment, primarul Gabriel Boriga.

(Foto 2,3,4: Cristi Dudea)

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin