Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

De la Targoviste la Roma – 2200 km pe jos si cartea fara granite

Ieri a fost zi de sarbatoare pentru targovisteanul Adi Melicovici.
Lansarea romanului sau, „Pribeag pe drumul viselor”, a avut loc la Sacile dupa mai bine de un an de la incheierea expeditiei „Speranta unui vis”.
Scriitorul Adi Melicovici, jurnalist cunoscut in cetatea strajuita de Turnul Chindiei, a plecat intr-o zi de octombrie 2012, sa vada si sa inteleaga oameni si culturi, sa se cunoasca pe el si lumea, sa duca numele orasului Targoviste dincolo de granitele tarii si a reusit toate acestea parcurgand 2200 de km pe jos pana la Roma. A fost sustinut de cei apropiati, de catre cei care au crezut in el, iar unul dintre principalii sustinatori este primarul capitalei valahe, Gabriel Boriga, care desi nu a putut ajunge el insusi in Italia, a avut grija sa aiba reprezentanti la acest eveniment.
Aflat in Italia inca din anul 2013, Adi Melicovici s-a alaturat diasporei si impreuna incearca sa redea imaginea demna a romanilor din tara si de peste hotare.
La Sacile, intr-o saptamana destinata culturii, aceeasi carte care este publicata si in varianta italiana, „Errante sul cammino dei sogni”,  a fost prezentata de catre scriitorul italian Tizziano Dall’Omo.

Nici municipalitatea din Targoviste nu l-a uitat, drept pentru care, Adrian Melicovici i-a avut ca oaspeti si invitati de onoare, atat pe city-managerul orasului, Gabriel Cioaca, precum si pe Florentina Fasie, consilier al primarului Gabriel Boriga.

Tot din executiv, dar de asta-data cel italian, surpriza a venit din partea localitatii Miane prin prezenta la aceasta manifestare a primaritei Angela Colmellere. Gabriel Cioaca si Angela Colmellere au luat cuvantul in cadrul acestei lansari aratandu-si apropierea si sustinerea fata de scriitor si proiectele sale indraznete.

Din lumea artistica, un nume care nu mai are nevoie de prezentare, a fost Lavinia Maria Bocu, mezzosoprana clujeanca, cea care a incalzit sufletele auditoriului.

Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia „George Enescu”, presedinte Carina Margareta Cesa. Importanta acestui roman nascut in urma unei calatorii pe jos pana la Roma a fost tratata cu atentia cuvenita, atat de massmedia din Romania, cat si cea din Italia. Postul de televiziune ProTv a intrat in direct cu Adi Melicovici si a transmis pentru romanii de pretutindeni mesajul acestui temerar.

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin