Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Exclusiv din Franta! Charlie Hebdo – “A fost carnagiu”

jsc3

Exclusiv din Franta pentru Oficial Media, Ina Bucur: “A fost carnagiu!”

M-am hotarat sa scriu acest material din pricina acestei prese «  de a doua zi ».

Daca scoatem cate un Kalashnicov pentru a asasina pe toti producatorii de satire la adresa popilor, politicienilor, manelistilor, si a tuturor situatiilor de la ora actuala in Romania, ne-am omori intre noi. Si campania prezidentiala s-a prezentat ca o satira …

Am  inlocuit poza de profil in semn de solidaritate si compasiune,  cu acel simbol al doliului ce a marcat ieri Franta in urma atacului terorist soldat cu moartea violenta si nejustificata a unor oameni nevinovati.

Franta s-a oprit ieri …

Trei teroristi au atacat sediul saptamanal « Charlie «  la 11:30 … Greu inarmati, au ucis doisprezece persoane , multe  sunt ranite, dintre care patru au pronosticul vital angajat. Acestea sunt faptele .

“A fost carnagiu”jsc4

Va prezint vederea generală a poliției și a pompierilor adunati în fața Charlie Hebdo, ieri 07 ianuarie 2015 :

Inițial Ludovic a  considerat că au fost pocnitori de Anul Nou Chinezesc, iar Claude s-a gândit la un hold-up împotriva agenției de BNP situat în cartier. Jonas si-a imaginat că între timp schelele s-au prăbușit în mijlocul străzii Nicolas Appert, o alee liniștită în arondismentul 11 din Paris. Doar câteva minute mai târziu, când a văzut cadavrul unui agent de politie  situat în mijlocul străzii, acest tanar care lucreaza la 100 de metri de sediul Charlie Hebdo, a realizat că ziarul satiric a fost victimă a focurilor de arma.

Potrivit ultimului raport, doisprezece oameni au murit, inclusiv doi ofițeri de poliție. Patru altele sunt încă în stare critică. In jur de 20 de  victime au fost mai ușor rănite. “Acesta este un atac terorist,  fără îndoială”, a declarat Francois Hollande sosit la fața locului, însoțit de ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, și primarul Parisului, Anne Hidalgo care a  precizat: “mai multe atacuri au fost dejucate în ultimele săptămâni.”

Trageau pe stradă peste totjsc2

Potrivit primelor elemente ale anchetei, doi bărbați cagulati si înarmați cu automate Kalașnikov au coborat dintr-un  Citroen C3 la ora 11.30. Un martor a raportat de asemenea un al treilea complice, a declarat Procurorul Republicii Francois Molins.

Data și ora atacului nu pare să fi fost alese la întâmplare: în fiecare miercuri dimineață, echipa organizează o conferință editorială. Cei doi atacatori roteau pe la numarul 6 a strazii interpeland doi agenti de intretinere. “Au întrebat dacă sediul central al lui Charlie era acolo, si li sa spus că este intrarea de langa”, a declarat o sursă a dosarului.

La plecare, au deschis focul și a ucis unul dintre bărbați.

Urca până la etajul al doilea al numarului 10, se grabesc în redacție și deschid focul. “Au tras in  toate persoanele prezente în sala. A fost carnagiu”, spune sursa.mes rag elisabeth

Zece persoane au fost ucise în sediu – penelurile săptămânalului, cum ar fi Charb, Cabu, Wolinski sau Tignous, si, de asemenea, un ofițer de poliție, responsabil pentru protecția Charlie Hebdo. Sediul ziarului și mai mulți contribuabili au fost sub protecția poliției de la sfârșitul anului 2011, în urma publicării unei serii de caricaturi ale profetului Mohamed . Biroul ziarului a fost ars și directorul de publicare a fost promis decapitarii. Pista răzbunarii legate de această publicație rămâne privilegiata. Un film amator prezintă pe cei doi agresori iesind din clădire, strigând “Allah Akbar” (Dumnezeu este mare) și “l-am ucis pe Charlie Hebdo”.

În fuga lor, dau nas in  nas cu prima masina de politie la colțul de pe rue Appert și Allée verte. Un schimb de focuri a fost angajat dar “fără victime”, a spus procurorul.

“Alarma nu era  data încă, dar agentii politiei fac adesea runde in jurul ziarului ca o măsură de protecție”, a declarat o sursă din poliție. Nu mai putin de treizeci gauri de gloante sunt vizibile pe parbrizul vehiculului, dovada determinarii lor.

Un polițist împușcat cu sânge recejsc5

La câțiva metri distanță, dau de o alta patrula VTT. Trag din nou, fără a ajunge să ii atingă. Reluandu-si drumul, atacatorii intanlesc o mașină de la  BAC din arondimentul 11, la câtiva zeci de metri de sediul săptămânalului, strada Richard-Lenoir. Noi schimburi de focuri . “Un ofițer a fost lovit în picior, confirmă Emmanuel Quémener, din sindicatul  Alliance. Când a încercat să iasă din vehicul, doi bărbați au ieșit și l-au împușcat în cap.

“Scena filmată de către martorii de pe acoperișul unei clădiri, este teribila. Executia este rapida: unul dintre cei doi bărbați se apropie de victima. Acesta din urmă se uită la el. Teroristul nu tremura. Il ucide. Rece ».

« Trageau în stradă peste tot”, a declarat Claude, încă în stare de șoc. Locuieste la câțiva metri de sediul Charlie Hebdo. Iesise la cumparaturi, când a văzut “doi bărbați cu cagule,  puternic înarmati și alergand spre mașina lor.” Aceeasi scena descrisă si de Felix, care lucrează la papetaria de la capătul străzii. “I-am văzut alergand, erau toți în negru și înarmati. M-am gândit că a fost trupa antitero”

“Am văzut corpul polițistului”

“Când focurile de arma s-au oprit, am așteptat trei sau patru minute și apoi am ieșit să vad ce se întâmplă, spune Jules, care lucrează pe aceeasi stradă. Am văzut cadavrul întins al politistului pe sol . La câțiva metri distanță, era o femeie îngrozită, tremurând. Ea nu a fost rănita, dar era complet șocata. “

În mai puțin de zece minute, au ajuns la fata locului mai multe masini de politie si pompieri. Dar teroriștii au avut timp să scape. Potrivit procurorului de la Paris, s-ar fi fugit la bordul unui Clio.

Vânătoarea incepuse.

“Totul se face pentru a neutraliza cât mai repede posibil cei trei criminali responsabili de acest act barbar”, a spus ministrul de Interne.

10928109_10204785938301116_1437958976_n
Daca Dumnezeu exista, el nu ucide pentru un desen.

10913671_10204785944141262_227813840_n10927894_10204785937781103_1021928627_n 10904210_10204785937821104_1291291543_n

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share