Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

„Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

           În cadrul manifestărilor culturale prilejuite de Zilele Județului Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 12:00, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.  

Programul zilei va debuta cu vernisajul expoziției „Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”, organizată în colaborare cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, reprezentată de domnul prof. univ. dr. hab. Tudor Dinu.

Expoziția reunește obiecte din colecții private, alături de bunuri din patrimoniul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Vizitatorii vor putea admira rânduiala meselor domnești, piese de vestimentație tipică secolelor XVIII – XIX, dar și vase din bronz produse în ateliere balcanice ori constantinopolitane.

Evenimentul va fi completat de un concert de muzică veche, susținut de formația „Trei Parale”, dar și de o degustare de produse inspirate din rețetele vremii, oferită de partenerul SofMedica.

 

Commpartimentul Imagine, Relații Externe,

Consiliul Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share