Factoringul – cea mai buna metoda de a nu acumula restante de ordin financiar pentru afacerea ta

Perioadele prea indelungate dintre prestarea unui serviciu si incasarea contravalorii acestuia pot reprezenta o problema majora pentru majoritatea micro intreprinderilor sau a celor aflati la inceput de drum. Acest lucru se intampla din cauza intervalelor de scadenta mult prea lungi care vin in avantajul clientului, dar afecteaza semnificativ afacerea. Asadar, pentru ca niciuna dintre parti sa nu fie afectata, Omnicredit a dezvoltat un serviciu care sa vina drept solutie la aceasta problema.

Omnicredit

Factoringul are in vedere tocmai eliminarea discrepantelor temporale dintre cele doua momente cheie, oferind acces nelimitat la propriile lichiditati.

Solicita mai multe informatii de aici despre ceea ce este si ce avantaje iti ofera serviciile de factoring si afla daca aceasta este cea mai buna solutie la momentul actual pentru problema cu care te confrunti.

Cine este Omnicredit?

In trecut institutie financiara, Omnicredit este acum prima platforma de finantare fintech din Romania. Aceasta tranzitie a fost facuta ca urmare a descoperirii tot mai multe probleme in sistemul economic. Pentru ca aceasta sa aiba o dezvoltare cat mai eficienta, trebuie pus mai mult accent pe micro intreprinderi, deoarece ele reprezinta temelia care sustine intreg domeniul. Asadar, s-au configurat o serie de servicii care sa propuna solutii de depasire a situatiilor dificile pentru acestea din punct de vedere financiar si factoringul este unul dintre ele.

Cum te ajuta de fapt Omnicredit in rezolvarea problemei facturilor?

Desi legal, clientii pot beneficia de un termen intre 30 si 90 de zile pana la plata anumitor facturi, intreprinderea nu trebuie sa mai astepte atat pentru a-si putea accesa lichiditatile. Asadar, un contract cu Omnicredit ar presupune ca aceasta sa vireze anticipat sumele aferente facturilor lunare. Mai apoi, clientul va fi notificat in acest sens, pentru a realiza plata direct in contul institutiei, la momentul la care expira perioada de scadenta. In acest mod, intreprinderea nu va mai ramane in imposibilitatea de a achita la termen salarii sau furnizori. Deci, nu va mai fi nevoita nici sa puna presiuni asupra clientilor pentru a face platile mai repede. Se contureaza asadar un context relaxat, favorabil ambelor parti implicate.

Ce alte avantaje deriva din aceasta colaborare?

Accesezi produsul simplu si rapid

Momentul in care te decizi sa inchei o astfel de colaborare este si momentul in care vei reusi sa elimini dificultatile de plata cu care te confrunti. Acest lucru se datoreaza timpului redus de asteptare intre aplicare si incasarea banilor. Asadar, tot ce trebuie tu sa faci este sa iti creezi un cont in platforma, sa mergi la pagina aferenta factoringului si sa furnizezi toate datele si documentele necesare. Trimiti cererea si astepti. In cazului unui raspuns favorabil, pe care de regula specialistii il transmit in aproximativ o ora, vei putea accesa banii in termen de 8 ore. In caz contrar, acestia vor fi furnizati cel tarziu in urmatoarea zi lucratoare.

Comisioanele percepute sunt aproape insesizabile

Fie ca este vorba de factoring sau scontare, fie de microcreditele puse la dispozitie, toate vizeaza aceleasi costuri. Mai exact, Omnicredit solicita doar 3% din valoarea totala implicata, pentru a oferi sumele de care aderentul are nevoie la momentul colaborarii. Asadar, costurile percepute sunt foarte reduse in raport cu multitudinea de avantaje oferite.

Ofera servicii de consultanta financiara

Inainte de a semna contractul, clientului i se expun toate solutiile disponibile, in asa fel incat sa o poata alege in mod deliberat pe cea mai potrivita. Educatia financiara este principalul pilon pe care se sprijina succesul unei afaceri si tocmai din acest considerent se regaseste pe lista beneficiilor implicita ale produselor Omnicredit.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share