Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Mituri demontate despre creatina

Un supliment nutritiv folosit cu fidelitate in lumea sportivilor, dar si in general de cei care s-au informat cu privire la beneficiile substantei si sunt interesati de anumite efecte ale ei, este creatina. Despre eficienta consumului de creatina sunt multe de spus. Cert este ca nu orice sursa de creatina prezinta si o calitate premium, care sa favorizeze rezultatele asteptate intr-un termen realistic.

creatina

Este si motivul pentru care exista o variatie atat de mare intre preturile aferente produselor de pe piata de profil. Putem lua exemplu unui magazin de tipul Body Line, unde produsele au calitate premium, demonstrata. Nu exista termeni de comparatie intre creatina disponibila in cadrul acestui e-shop si cea comercializata de unul no name.

Bineinteles, asa cum suntem deja obisnuiti, circula tot felul de zvonuri cu privire la efectele pe care diverse substante le pot avea asupra organismului – pozitive sau negative. In randul acestora intra si cele despre creatina. Mai jos mi-am propus sa demontez cateva dintre aceste mituri.

Creatina – mituri demontate despre aceasta substanta deosebita

Iata care sunt cateva intre cele mai comune mituri cu privire la consumul de creatina.

  1. Consumul de creatina poate avea efecte negative asupra ficatului si a rinichilor.

Suplimentarea creatinei a fost subiect de studiu deseori, insa concluzia nu a indicat niciodata concrect efecte adverse ale acestei substante asupra ficatului si a rinichilor atunci cand consumul de fost de lunga durata. Ingrijorarea consta in principiu in capacitatea rinichilor de a filtra sangele ulterior consumului.

  1. Administrarea ei produce dureri abdominale

Multi au tendinta de a face din tantar armasar. Potrivit dovezilor, suplimentele pe baza de creatina sunt sigure pentru folosire. In unele situatii pot provoca disconfort minor la nivel digestiv, insa nu este vorba despre dureri abdominale, decat in cazuri izolate. Este ca in cazul diverselor alimente si a pastilelor care nu pot fi consumate pe stomacul gol. Intr-o doza mai mare sau in situatia anterior mentioanta, da, pot sa genereze probleme digestive.

Respectarea dozei zilnice recomandate – intre 3 si 5 grame  – este modalitatea optima de a evita orice neplacere.

  1. Creatina ingrasa

Faptul ca dupa folosirea ei cantarul va indica o valoare mai mare nu inseamna ca aceasta ingrasa. Este vorba, inital, despre acumularea de apa in muschi, fenomen caracteristici insa numai primelor zile. Consumul ei, in combinatie cu antrenamentele sportive, duc la cresterea masei musculare nete, respectiv la reducerea masei de grasimi. Asta inseamna mai mult echilibru in corp, adica imbunatateste compozitia corpului.

Sunt si alte mituri referitoare la creatina. Unii spun ca aceasta duce la deshidratare si provoaca crampe musculare. Ramane ca fiecare dintre voi sa faca o cercetare cu privire la aceasta pentru a trage concluzia potrivita.

Pentru cei increzatori in capacitatea creatinei de a creste masa musculara, gasesc produse de calitate premium, la preturi rezonabile, in cadrul site-ului bodyline.ro.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share