Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Femei pe tocuri…

Nu ești la prima tinerețe. Faci parte din acea categorie pe care „eleganții” o numesc a femeilor mature. Ai un stil vestimentar mai degrabă sport pentru că și jobul se pretează mai degrabă la acest stil. Așa că apariția ta la un eveniment în ținută completată de tocuri a provocat oarecare mirare.

– Măi… Nu te vedeam pe tocuri și nici măcar nu îți tremură picioarele.

Trecând peste mârlănia lui “măi” (oho!!! Ce și-a luat-o!!) ți-ai amintit că la emisiunea aia cu cei 100 de români (la care te-ai uitat absolut întâmplător) ai auzit două doamne/domnișoare care la întrebarea “Ce încălțăminte regreți că nu o purtai când ai pierdut autobuzul și a trebuit să mergi pe un drum forestier 5 km?” au răspuns “pantofi cu toc” și “balerini”.

Ți-ai mai adus aminte că posesorul lui “măi” a venit însoțit într-o drumeție în munții Bodocului, de o “donșoară” în sandale cu toc. Normal că a renunțat la excursie după vreo 500 de metri.

Te întrebi cum Dumnezeu se gândesc fetele astea să mărșăluiască cu tocuri sau balerini pe coclauri sau drumuri forestiere. Or fi ele tocurile beton dar pe asfalt… În sfârșit…

Te-ai uitat la actuala “donșoară” , “ochi alunecoși, inimă zburdalnică” cu pantofi cu toc și platformă atât de înalți că părea că merge pe catalige. Imediat a ieșit la iveală femeia scorpie din tine și ai întrebat-o de ce îi poartă pentru că evident nu se simțea confortabil în ei. Intuiți răspunsul. Așa i-a cerut “iubi”, care consideră că o femeie adevărată poartă întotdeauna tocuri. Cu cât mai înalte, cu atât este femeia mai feminină. Tot “iubi” ți-a explicat că tocurile sunt expresia feminității.

Reflecții despre feminitate

Cred că ai vorbit într-o postare despre feminitate. Spuneai că feminitatea înseamnă naturalețe.

Ce este însă naturalețea? Pentru cei mai mulți naturalețea înseamnă a te afișa, ca femeie, în văzul lumii fără pic de machiaj, necoafată, doar cu frumusețea naturală.

Naturalețea înseamnă să ai încredere în tine, să fii mândră de tine, să ai curaj să îți scoți în evidență atuurile, să fii tu însăți. Dacă “iubi” este sau nu mulțumit este problema lui.

Revenind la feminitate…

O femeie în adidași și trening respirând aerul curat al pădurii este la fel de feminină ca și cea cu rochie de seară și pantofi cu toc la o recepție sau la teatru.

Feminitatea nu se dobândește din exterior. Ea este deja în fiecare femeie. Se pierde atunci când presiunea și stresul cotidian forțează femeile să ascundă, sau mai rău, să o nege în totalitate, în numele unor standarde subiective. Așa au devenit tocurile unitate de măsură a feminității, chiar dacă sunt purtate la blugi rupți sau pe coclauri.

Feminitatea are legătură cu ceea ce ești, ceea ce simți, ce intuiești sau ce creezi. Cu ceea ce vezi în oglinda sufletului atunci când lași toate barierele, măștile și convențiile deoparte. Această latură ar trebui să o arătați bărbatului din viața voastră. Iar el dacă te iubește trebuie să o accepte.

Revenind la tine (cam multe reveniri într-o singură postare) ți-ai amintit de unul din foștii tăi copii. Era în grupa pregătitoare, un frumos și un isteț. După ce te-a văzut mai mult în ținute sport și casual spre sport, la serbarea de Crăciun când te-a văzut cu ținută festivă cu tocuri , a pus mâinile în sân, te-a privit lung și a exclamat:

– Doamna…tu ai și fustă?

Fostul tău elev este acum un tânăr inteligent, la fel de spiritual…dar și el și soția lui sunt adepții ținutelor sport. Ea este extrem de feminină pentru că se poartă natural, iar pe chipul lui se citește mândria de a o avea alături.

Cât despre tine…. Acum ești în dilemă…

Să rămâi tu cea de până acum sau să devii o femeie pe tocuri? Nu contează forma pantofului. Contează să te simți bine, să fii tu însăți, natural de feminină.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">