Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Femeile și pantofii, o poveste de dragoste neînțeleasă de bărbați

Pantofii..

„Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea.”

Marilyn Monroe

Și ea, micuța blondă a cucerit lumea, a adus-o la picioarele ei încălțate întotdeauna în pantofi superbi. O lecție de viață pentru toate femeile.

Ce-ți veni cu pantofii? te-ar întreba „unii”. Ieri rujuri, astăzi pantofi?

Îi aduci aminte că ai promis că vei scrie despre pantofi. Dar nu orice pantofi. Vei scrie despre pantofii Xenei.

Dar înainte de toate…

De ce credeți că Cenușăreasa a pierdut tocmai un pantof? Putea să piardă o batistă, un cercel, o brățară. De ce pantof? Poate pentru că între femei și pantofi există o adevărată dragoste?

Dragostea inexplicabilă dintre femei și pantofi nu a apărut de ieri, de azi. Acest sentiment datează încă de pe vremea….cred că de la începutul începuturilor.

Pantofii, o enigmă pentru bărbați

Și nu este decât o  altă enigmă pentru bărbați. Pentru că la fel cum nu înțeleg de ce pentru femei este important să se machieze, de ce adoră să meargă la cumpărături și multe alte obiceiuri care femeilor li se par firești, nu înțeleg nici această strânsă legătură între femei și pantofi.

In primul rând este vorba despre imaginea de sine, foarte importantă în cazul femeilor. Deși hainele le pot avantaja sau dezavantaja, o pereche de pantofi nu le va face NICIODATĂ un deserviciu. Fiecare femeie arată fabulos într-o pereche de balerini,  sandale romane, sandale elegante pantofi sport sau o pereche de pantofi cu toc subțire.

Perechea potrivită de pantofi ne face mai încrezătoare. Când pășim cu încredere, transmitem celor din jur încredere și siguranță în forțele proprii. Iar cei din jur traduc aceasta încredere într-un motiv întemeiat de a se baza pe noi și pe deciziile noastre.

Pantofii sunt pentru femei un accesoriu deosebit, pentru simplul fapt că ei atrag toate privirile. O femeie care are pantofi eleganți sau pe care îi poartă cu stil, va fi mult mai atrăgătoare pentru persoanele din jur. Specialiștii în modă recomandă femeilor să nu poarte aceeași pereche de pantofi în fiecare loc în care se duc. Prin urmare, dacă se ține cont de acest sfat, femeile ar trebui să aibă un stoc cu diferite tipuri de încălțăminte, care să fie potrivite pentru anumite perioade din zi. Asta înseamnă că ele pot avea pantofi pentru mers la serviciu, pentru plimbare, pentru ocazii, pentru mers la shopping, pentru casă.

Povești cu femei și pantofi

Xena nu are nevoie de acest sfat al specialiștilor. Ea știe asta de muuuult timp, de aceea are o colecție de pantofi de invidiat. Și tu o invidiezi, dar nu i-o spui. Intuiește filologul ceva, drept care atunci când Xena îți arată noile achiziții și tu mori de ciudă, el își freacă fericit mâinile : “Întărâtă-le drace”.

Ai și tu ceva pantofi, dar față de Xena, joci la pitici. Cum ar zice filologul, Xena este Juventus, iar tu Sporting… Roșiorii de Vede.

Xena, nu numai că are stil în alegerea pantofilor, dar are și un talent aparte de a prinde reduceri. Ea cumpăra trei perechi cu banii pe care îi dai tu pe una. Colecția ei are zeci de modele în zeci de culori. Are sandale, botinuțe, cizme. Faci infarct numai când te gândești.

Când vei ajunge la ea trebuie să te gândești la o scuză foarte deșteaptă să nu te uiți la pantofii ei. Nu ai vrea să te înverzești de…invidie.

Când ai întrebat de Cenușăreasa, te-a pufnit râsul gândindu-te la fața prințului venit să caute perechea pantofului pierdut între pantofii Xenei.

Xena adoră numeroase stiluri de pantofi și este înnebunită după cumpărături…de pantofi.

Dacă tu poți sta o oră să alegi un ruj, Xena poate sta lejer 3 ore să cumpere o pereche de pantofi. Filozofia ei de viață? Viața e prea scurtă pentru a purta pantofi banali!

Puterea și atitudinea senzuală de care o femeie se bucură atunci când poartă o pereche de pantofi pe placul ei este unică, dar nu întâmplătoare.

Ai zice că Xena este prototipul femeii despre care Kenneth Cole spunea : „Femeia obișnuită se îndrăgostește de 7 ori pe an. Doar de șase ori este vorba de pantofi.”

Xena nu este o femeie obișnuită. Ea se îndrăgostește de toate cele 7 ori… de pantofi.

Iar dacă prințul nu se descurcă în atâtea perechi de pantofi, treaba lui. Xenei oricum nu îi place rolul Cenușăresei. Ea este femeia care joacă X și O pe capota mașinii prințului, după care trece cu nonșalanță cu tocul roată – roată pe mașină.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share