Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ești femeie și unii ar crede că ești paralelă cu fotbalul. De fapt, știi și tu câte ceva. Chiar ai jucat fotbal. Pe la doi ani și un pic. Pentru necunoscători tu ai crescut gard în gard cu unitatea la care slujea patria tatăl tău. Nu de puține ori te lua mama de la poarta unității unde fugeai să îl chemi pe tata să vă jucați „de-a vlupea și de-a lupea”.

Fotbal…de fetiță

Într-una din zile tati era pe terenul de fotbal al unității mimând că joacă. Tu de pe margine, te agitai ca Ferguson pe banca lui Manchester United, dar fără rezultat. Cumva mingea a ajuns la picioarele tale (terenul era înconjurat cu o caricatură de gard din sârmă) și te-ai trezit în postura de mare fotbalist. Ai dat cu delicatețe în minge sub ploaia de îndemnuri de pe teren „Hai Rodicuț, trage, dă tare cu piciorul” dar cum mingea s-a întors la tine, au luat-o în brațe și ai fugit cu ea….acasă.

Steaua, mon amour

Când ai crescut, ca orice copil de militar ai devenit fan Steaua și așa ai rămas până în ziua de azi. Da, da…sigur că știi că acum e FCSB.

Anghelini, Gabi BALINT, LĂCĂTUȘ, Bădoi, Bălgrădean, Belodedici, HAGI, DUKADAM, Dorinel Munteanu, IORDĂNESCU… Ei și mulți alții te-au transformat în fan Steaua pe viață. Ei, ai avut tu o tulburare de personalitate și ai trecut la Universitatea Craiova pe vremea lui Balaci, dar nu te-a ținut mult. Din străinezia erai fan Paris Saint Germaine…dar nu foarte-foarte.

En-fin…. La tine chestia cu fan o echipă sau alta a ținut până la a te uita la meci. Singurul meci la care te-ai uitat cap-coadă a fost cel din ’86 din Cupa Campionilor: Steaua – F.C. Barcelona. A fost singura dată când ai urlat ca dementa și ai ieșit pe stradă să petreci.

În rest….nu ai înțeles de ce să stai aproape două ore cu ochii lipiți de televizor (de mers pe stadion nici vorbă), să te enervezi, când în timpul ăsta poți face orice altceva, pe relaxare.

Fotbal sau ruj?

Ce poți face? De exemplu, poți merge să îți cumperi un ruj. Timp de două ore? ar întreba cârcotașii. Nu…O oră ruj și o oră pantofi, ai răspunde tu și Xena. Cam puțin o oră pentru pantofi… Da! Mai bine o jumătate de oră una bucată ruj și o oră și jumătate pantofi, tot una bucată (Nu rânjiți! Mă refeream la o pereche de pantofi, nu un pantof).

En fin…(din nou)

De ce îți trebuie minim o jumătate de oră pentru a cumpăra un ruj?

Simplu! Pentru că rujul ne schimbă și ne ajută să avem mai multă încredere în noi (mă refer la femei, desigur).

Rujul are asupra femeilor o forță aparte. Încă de când eram mici cele mai multe dintre noi au răscolit prin poșeta mamei luând de acolo un ruj, cel mai probabil roșu. Încă înainte de a învăța ce sunt și ce fac fardurile, pudra, parfumurile și cremele am încercat și am văzut ce poate face un ruj.

Și cum ar fi putut fi altfel având în vedere că rujul este cel mai vizibil produs cosmetic de pe fața noastră?

Ce spun nuanțele de ruj despre femei?

Cel mai controversat este rujul roșu. Roșul evidențiază trăsăturile feței și nuanța pielii, însă efectul e mult mai dramatic decât la alte culori, deoarece roșul e o culoare caldă, ba chiar fierbinte. Asociat în general cu o personalitate puternică, rujul roșu nu este foarte ușor de purtat. Indiferent de nuanța părului sau a feței, dacă ai o atitudine potrivită roșul poate face minuni.

Nuanțele calde portocalii, merg mai ales cu tenul în nuanțe calde, cele maronii și aurii merg cu orice nuanță de păr. Alegerea unui ruj este, prin urmare, o adevărată știință. Iar știința cere timp.

Apoi să nu uităm că există zeci de nuanțe ale unei culori și fiecare spune ceva despre noi.

De exemplu, rujul roz, indiferent dacă porți nuanțe cuminți, trandafirii, sau tonuri puternice de fuchsia, rozul simbolizează feminitatea și candoarea.

O femeie care poartă nuanțe nude este o persoana calculată, care adoră estetica naturală, neutră. In același timp, buzele colorate în tonuri neutre arată că posesoarea lor este și ușor adaptabilă, sinceră și neînfricată.

Rujul burgundy, închis la culoare, în nuanțe de vișină putredă sau maro arată o persoana exotică, misterioasă și elegantă. Purtătoarea lui este o femeie curajoasă, care nu se teme să poarte tot ce e mai nou în materie de fashion. Este elegantă, stilată și nu concepe să iasă din casă fără un machiaj perfect!

Sigur că cineva care face analiza unui faze de meci de parcă ar face analiza unei fraze, nu este de acord. Deja ai în urechi câteva replici acide…

Dar dacă nu e de acord cu rujul poate va fi de acord cu pantofii despre Coco Chanell spunea „O femeie cu pantofi buni nu e niciodată urâtă.”

Dar despre pantofi cu altă ocazie. Oricum în materie de pantofi, experta este Xena.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin