19/09/2021

„Fenomene Europene în colecția Galeriei Matica Srpska” din Novi Sad, la Muzeul Național de Artă

Muzeul Național de Artă, Timișoara a fost aseară gazda, vernisajului expoziției de pictură „Fenomene Europene în colecția Galeriei Matica Srpska” din Novi Sad.
Acest eveniment a reprezentat un prim pas al colaborării dintre cele două muzee, din șirul de manifestări din agenda capitalelor culturale europene, Novi Sad in 2022, respectiv Timișoara în 2023.
La vernisaj au fost prezenți așa cum era și normal, atât reprezentanți din viața politică și culturală romțnă și sârbă: Maja Gojković, Ministru al Culturii si Informației de la Belgrad și vicepremier al statului vecin, doamna dr. Tijana Palkovljević Bugarski, Director al Galeriei Matica srpska, respectiv dna Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii din România dar și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș, evenimentul făcând parte din cadrul manifestărilor dedicate Zilei Județului Timiș.
Pe simeze se află lucrările mai multor pictori sârbi începând cu mijlocul secolului al XVIII-lea și ajungând în contemporaneitate.
Lucrările au fost selectate de către Danilo Vuksanovic, Miroslava Zarkov, Luka Kulic si Stanislava Jovanovic Mindic, din Novi Sad, ca fiind cele mai reprezentative, făcând parte din patrimoniul Galeriei Matica srpska.
Cei interesați vor găsi expoziția deschisă de marți-duminică, între orele 10,00-18,00, până pe 15 septembrie 2021.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share