Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festival de tradiții și obiceiuri de Crăciun

Inspectoratul Școlar Județean Timiș împreună cu Liceul de Artă „Ion Vidu” marchează începutul sărbătorilor de iarnă cu ediția a X-a a Festivalului de muzică, Festivalului de tradiții și obiceiuri de Crăciun, desfășurat în perioada 13-17 Decembrie 2021, în Sala de concerte „Mihai Perian” a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.
Directorul Liceului de Artă, prof. dr. Daniel Zah, coordonatorul Festivalului, alături de directorul adjunct prof. Patricia Vlad, afirmă: „În această perioadă, vor fi interpretate cu dăruire de elevii noștrii, conduși cu măiestrie de colegii profesori, colinde tradiționale românești, cântece de iarnă, colinde clasice și moderne, în stiluri muzicale diferite. Toate acestea contribuind la magia unei stări de spirit plină de compasiune, bunăvoință și bucurie, căci ce ar înseamna Crăciunul fără muzică, fără colinde..”
Festivalul va cuprinde trei evenimente muzicale:
Recital de colinde, Luni 13 Decembrie 2021, ora 18,00. Vor interpreta colinde elevii secției canto clasic al Liceului de Artă „Ion Vidu”, alături de Orchestra Simfonică a claselor VII-VIII, condusă de prof. Lucian Onița.
Spectacol de colinde tradiționale românești, Marți 14 Decembrie 2021, ora 18:30. În program sunt incluse colinde tradiţionale româneşti, cu dorința de a promova folclorul autentic, tradiţiile şi obiceiurile de iarnă. Vor cânta elevi ai secției de artă vocală tradițională și Ansamblul folcloric al Liceului, coordonați de prof. Rodica Canțâr.
Ultimul eveniment al Festivalului este un Concert de colinde, Vineri 17 Decembrie 2021, ora 18,00. Vom audia un concert de muzică corală și instrumentală, pe scenă urcând Corul pe voci egale, dirijor prof.dr. Maria Gyuriș și Orchestra de suflători Vidu Band, dirijor prof. Ilie Oberșterescu.
Înregistrarea concertelor vor fi postate pe pagina oficială de facebook și youtube a instituției de învățământ: „Liceul Ion Vidu”, în 21,22,23 Decembrie 2021, orele 18,00

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">