Festivalul Babel- Interviu cu Tangaj Dance & CNDB (COUNTERBODY)

Imediat după spectacolul pe care l-au susținut aseară la Teatrul Tony Bulandra Târgoviște în cadrul festivalului Babel, i-am rugat pe artiștii de la Tangaj Dance & CNDB să ne ofere câteva detalii despre fiecare și experiența pe care o dețin în arta dansului.

Distribuția este formată din Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Mitrovici, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija iar regia și coregrafia sunt semnate Simona Deaconescu.

Light Design: Ionuţ Cherana
Sound Design: Marian Cîtu
Compozitie vizuala: Ciprian Ciuclea
Muzica originala: Catalin Cretu
Suport dramaturgic: Olivia Nitis

COUNTERBODY este un spectacol de dans, instalație și muzică în care toate elementele pot fi privite ca particule în mișcare permanentă, permutabile și paralele. Direcția coregrafică este rezultatul unui proces de analiză și lucru cu corpurile celor 8 dansatori care alcătuiesc un organism fluid și fragmentar în același timp. Miza spectacolului este de a înțelege și repera căile demonstrative către o realitate existentă, valabilă științific și filozofic, însă blocată la nivelul percepției.

Tangaj Dance este o companie de dans contemporan din București, fondată în 2013 de coregrafa Simona Deaconescu. Compania crează lucrări în care mișcarea este împinsă la extrem, explorând o lume post-umană, un spațiu al confluențelor și (re)mixând granița dintre rațional și irațional. Colectivul artistic a creat până acum o serie de spectacole și filme de dans care au fost prezentate în festivaluri din Europa, America și Asia. Printre cele mai importante lucrări create de Simona Deaconescu pentru companie se numără spectacolele „Fabrica de vise”, „Birdville”, „Aftertaste”, „Counterbody” și filmele „Silent Places” și „Sonder”.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share