18/06/2021

Festivalul Național de Folclor ”Tradiții la români” – fără spectatori, transmis online

Cel mai important eveniment artistic organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, dedicat aniversării a 5 decenii de activitate a Ansamblului Profesionist Banatul, se va desfășura în acest an în condiții total diferite față de edițiile precedente.

Hotărârea nr 41/12.10.2020, emisă de Instituția Prefectului – Județul Timiș, referitoare la instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu Sars-Cov 2, prevede suspendarea, pentru o perioadă de 14 zile, a activităților cu publicul ale instituțiilor de spectacole. Prin urmare, Festivalul Național de Folclor ”Tradiții la români”, programat pentru joi, 15 octombrie 2020, va avea loc fără spectatori, dar va fi transmis în direct, atât pe pagina de facebook a Ansamblului Profesionist Banatul – https://www.facebook.com/ansamblul.banatul, cât și pe pagina Asociației ProDatina – https://www.facebook.com/ProDatina.

Transmisiunea online va începe la ora 18. Zeci de soliști de muzică populară, instrumentiști și dansatori vor participa la această Gală Aniversară dedicată Ansamblului Profesionist Banatul. Invitații celei de-a 7-a ediții a Festivalul Național ”Tradiții la români” sunt mari artiști ai folclorului bănățean, admirați și îndrăgiți în întreaga țară: Andreea Voica, Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Nicu Novac, Dumitru Teleagă, Ghiță Călțun Brancu.

Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul va fi condusă de dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia aparține cuplului de maeștri Brândușa și Nicolae Stănescu.

Îi invităm pe toți iubitorii de folclor din Banat să ne fie alături în această transmisiune live, să ne împărtășească în direct, la secțiunea comentarii, impresiile lor, să le transmită mesaje  artiștilor favoriți, dar și urări pentru cei 50 de ani ai Ansamblului Profesionist Banatul.

Finanțat de Consiliul Județean Timiș, Festivalul Național de Folclor ”Tradiții la români” va fi prezentat și în variantă online de Felicia Stoian.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share